Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.09.2020 08:05

Dobrovoľníctvo v Žilinskom kraji


Ilustračná snímka


Slovensko sa aj tento rok zmení na krajinu dobrých skutkov. Od 16. septembra štartuje Týždeň dobrovoľníctva,do ktorého sa zapojil aj Žilinský samosprávny kraj prostredníctvom Rozvojovej agentúry ŽSK. Pridať sa môže aj široká verejnosť.


Sekcia pre mládež Rozvojovej agentúry ŽSK od svojho vzniku rozvíja mládežnícku politiku a témy s ňou spojené ako je neformálne vzdelávanie, sociálna inklúzia či dobrovoľníctvo naprieč celým Žilinským krajom. Motivuje ľudí všetkých generácií sa do dobrovoľníckych aktivít zapájať a teraz si pripravila bohatý program aj počas Týždňa dobrovoľníctva.

Spolu s inštitúciami  v zriaďovateľskej pôsobnosti  Žilinského samosprávneho kraja pripravila sekcia pre mládež 15 rozmanitých aktivít - od úpravy exteriéru kultúrnych expozícií či zariadení sociálnych služieb, skrášľovania prostredia maľovaním múrov, cez organizáciu športového a kultúrneho popoludnia pre klientov zariadení až po výrobu darčekových predmetov, marketingový workshop a vyhľadávanie informácií v angličtine. ,,Celkovo potrebujeme až 80 dobrovoľníkov do 15 rôznych aktivít. Rozvojová agentúra ŽSK strávi jeden deň čistením okolia historickej lesnej úvraťovej železnice vo Vychylovke. Do niektorých aktivít sa zapojili zamestnanci Úradu ŽSK a budeme veľmi radi, ak sa  do ďalších činností zapojí aj široká verejnosť. Spolu ukážeme, že sa vieme spojiť pre dobrú vec,“ povedal Marcel Rypák, koordinátor projektov – sekcie pre mládež.

Celú ponuku aktivít, ktoré pripravila sekcia pre mládež v spolupráci s organizáciami v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, si môžete pozrieť a priamo sa prihlásiť tu.

Ponuku v celom Žilinskom kraji si môžete pozrieť tu.

 

Autor: Mgr. Martina Remencová, hovorkyňa ŽSK


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2020
Týždeň dobrovoľníctva sa blíži
12. ročník celoslovenskej kampane sa uskutoční od 16. septembra a potrvá do 22. septembra 2020. Súčasťou tohtoročného Týždňa dobrovoľníctva bude aj podujatie Naše mesto.
viac
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
05.10.2020
Spoznaj oblasti neziskového sektora na Slovensku: Dobrovoľníctvo
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri sa zameraním na dobrovoľníctvo.
viac
09.09.2021
Týždeň dobrovoľníctva od 16. do 22. septembra 2021
Týždeň dobrovoľníctva 2021 sa uskutoční v dňoch 16. - 22. septembra, od štvrtka do stredy. Počas týchto dní sa môžete zapojiť do dobrovoľníckych činností, ktoré ponúkajú jednotlivé organizácie. Týždeň dobrovoľníctva prináša rôznorodé dobrovoľnícke aktivity pre širokú verejnosť na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %