Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
26.09.2023 04:00

Dobrý sused podporil v tomto roku 18 komunitných projektov


Dobrý sused - logo


Basketbalové koše nastaviteľné aj pre menšie deti, nové ovocné stromy a vyvýšené záhony, a dokonca aj solárna sušička na liečivé bylinky. Stačilo osloviť dobrého suseda, a peniaze sa našli.


Grantový program Dobrý sused podporuje užitočné projekty občianskych združení a škôl v bratislavských mestských častiach Ružinov, Vrakuňa a Podunajské Biskupice, a tiež v obci Rovinka už päť rokov. Len tento rok rozdelil vyše 32 tisíc eur. Ak sa k zaujímavému nápadu pridružilo aj dobrovoľnícke nadšenie ľudí, ochotných urobiť niečo pre krajší a lepší život celej komunity, od myšlienky k činu nebolo ďaleko. 

„Grantový program Dobrý sused vznikol so zámerom podporiť užitočné zmeny v komunitách okolo rafinérie a spojiť pri tom aktívnych ľudí. Za uplynulých päť rokov sa ukázalo, že na vytváranie priateľských susedských vzťahov stačia dobré nápady a program, ktorý im dá šancu,“ hovorí riaditeľ Komunikácie spoločnosti SLOVNAFT, a.s., Anton Molnár.

Dobrý sused sa môže za päť rokov pochváliť vyše 60 podporenými projektmi komunitného, kultúrneho a sociálneho rozvoja, pri ktorých spojil lokálne samosprávy, školské zariadenia a občianske združenia. „Nápady na zlepšenie komunitného života prichádzajú postupne počas celého roka a hodnotíme ich v štyroch kolách. V uplynulom roku sme dostali 27 žiadostí. Z nich sme vybrali 18 najlepších a podporili sme ich celkovou sumou 32 800 eur,“ vysvetľuje Ľubica Štúberová, programová manažérka Nadácie Ekopolis.

Nadácia Ekopolis má v grantovom programe spoločnosti Slovnaft úlohu nestranného odborného posudzovateľa. Do úvahy berie aj nadšenie ľudí, ktorí žiadosť predkladajú a sú ochotní venovať svojmu projektu kus dobrovoľníckeho času a energie. „S Nadáciou Ekopolis spolupracujeme takmer dve desaťročia na zlepšovaní zelenej infraštruktúry a biodiverzity na celom Slovensku cez program Zelené oázy. Sme radi, že sa k nám pridali aj pri lokálnom grantovom programe Dobrý sused. Veríme, že aj v nasledujúcom roku nám z okolitých mestských častí a Rovinky prídu zaujímavé projekty na zlepšenie komunitného života a opäť bude z čoho vyberať,“ uzatvára Anton Molnár.

Zoznam podporených projektov

Autor: (ts-EKOPOLIS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Viac prírody v areáli vašej firmy?
Nadácia Ekopolis hľadá dve spoločnosti pre spoluprácu na projekte pre podporu biodiverzity. Príprava projektu prináša možnosť financovať zmysluplné zelené zmeny v areáli vlastnej firmy.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
12.05.2021
Dobrý sused pomôže komunitným projektom v P. Biskupiciach a Ružinove
V jarnej výzve dotačného programu Dobrý sused podporia štyri projekty, ktoré pomôžu komunitám v bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Ružinov. Prerozdelí sa medzi ne takmer 10 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %