Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.12.2019 10:25

Dolnokubínske vianočné trhy sa tento rok nesú v znamení tradícií


Ilustračná snímka, zdroj: Dolný Kubín


Prezentáciu vianočných zvykov a tradícií dolnej Oravy sľubuje program vianočných trhov, ktoré sa začali v stredu v Dolnom Kubíne. Návštevníci tiež majú k dispozícii 26 stánkov s vianočným tovarom a občerstvením. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskeho mestského úradu.


"Remeselníci a predajcovia aj tento rok ponúknu ozdoby z dreva, drôtu, prútia, slamy, šúpolia, ručne vyrábané vianočné ozdoby, ale aj voňavé prísady na vianočný stôl v podobe chutných medovníkov či vianočných oblátok. Nebudú chýbať rôznorodé inšpirácie na vianočné darčeky v podobe textilných, hlinených, keramických či drevených výrobkov," uviedla manažérka kultúry Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne Zdenka Prílepková.       

Program sa začína každý deň o 15.00 h predstaveniami, ktoré pripravili deti a učitelia z dolnokubínskych základných a základných umeleckých škôl. Hosťami trhov sú súbor Čečina z Veličnej, cimbalovka Tomáša Uličného, folklórne súbory Orava a Rosička rosa a ľudová hudba Ondreja Chovana. "Nielen rodiny s deťmi tento rok poteší živý Betlehem, ktorý sprítomní udalosti narodenia Ježiša Krista," doplnil Buzna.       

Organizátori vyzývajú všetkých účastníkov vianočných trhov, aby si počas podujatia dávali pozor na osobné veci a dbali na svoju bezpečnosť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2018
Centrálne námestie žije sviatočnou atmosférou, začali sa vianočné trhy
Centrálne námestie v najväčšom oravskom meste, Dolnom Kubíne, v týchto dňoch ožíva atmosférou blížiacich sa Vianoc. Priniesli ju tradičné trhy, ktoré domácich i návštevníkov lákajú na voňavé dobroty, produkty z dielní domácich majstrov remeselníkov či vianočný kultúrny program.
viac
25.11.2022
V dolnokubínskej základnej škole zriadili regionálnu učebňu
Regionálnu učebňu zameranú na tradície a ľudové zvyky zriadili pre žiakov v dolnokubínskej Základnej škole Martina Kukučína. Riaditeľka školy Katarína Števonková priblížila, že z nej nechcú vytvoriť múzeum, ale živú a aktívnu miestnosť.
viac
20.11.2023
V Dolnom Kubíne sa od pondelka začnú Katarínske trhy
Vyše sto predajcov a remeselníkov z celého Slovenska zaplní od pondelka (20. 11.) Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Návštevníci Katarínskych trhov tam počas dvoch dní od 9.00 h do 20.00 h nájdu predovšetkým vianočný sortiment. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelá
viac
01.12.2023
Otvorenie vianočných trhov na Trenčianskej župe
Aj tento rok sa vestibul župného úradu na jeden týždeň premení na vianočné trhovisko. Každý deň sa na Trenčianskej župe predstaví iná štvorica či pätica krajských zariadení sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %