Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
09.10.2017 12:38

Dopravné ihrisko malo u detí veľký úspech


Snímka: (MsÚ).


Mesto Trebišov v spolupráci s Územným Spolkom Slovenského Červeného Kríža v Trebišove zorganizovalo, v rámci Európskeho týždňa mobility (ETM) a za účelom podpory rôznych opatrení udržateľnej mestskej mobility, Dopravné ihrisko na parkovisku pred Mestským úradom v Trebišove.


Podujatie  bolo venované deťom. Odmenou bol pre nich nielen zážitok z účasti na „skutočnej“ cestnej premávke, ale aj stretnutie s policajtmi, ktorí spolu s dopravnými značkami a semaformi usmerňovali ich jazdu.

Každý disciplinovaný účastník dopravného ihriska, ktorý správne reagoval na pokyny príslušníka dopravnej polície, získal Detský vodičský preukaz a diplom za účasť na minikurze Bezpečnosti na cestách od Slovenského Červeného Kríža.

Nadšené deti sa na tomto podujatí dozvedeli mnohé potrebné fakty o cestnej premávke a dopravnom značení priamo od policajtky OR PZ v Trebišove. Radosť neskrývali ani z pekných vecných darov.

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
Deň učiteľov v Trebišove
Mesto Trebišov zorganizovalo koncom marca spoločenské stretnutie pri príležitosti Dňa učiteľov v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska v Trebišove.
viac
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
19.09.2017
Európsky týždeň mobility v Žiline predstaví alternatívne formy dopravy
Európsky týždeň mobility zavíta opäť po roku aj do Žiliny. V piatok 22. septembra je na Námestí Andreja Hlinku pre verejnosť pripravený bohatý program zameraný na potrebu znižovania emisného zaťaženia v meste. Téma EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2017 je „Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“. 
viac
25.08.2022
S Európskym týždňom mobility 2022 prichádza aj výtvarná súťaž pre deti
V rámci Európskeho týždňa mobility pripravuje DPMP a.s. pre verejnosť viaceré zaujímavé aktivity, ktoré sa uskutočnia v septembri počas trvania kampane.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %