Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
12.01.2023 08:25

Dotácie z rozpočtu PSK pomohli k dokončeniu športovísk v mestách pod Tatrami


Snímka zdroj: (PSK).


Dotácie z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pomohli k dokončeniu ďalších športovísk v podtatranskom regióne. Vďaka podpore z grantového programu PSK "Výzva pre región" mohli najnovšie zrealizovať svoje projekty mestá Kežmarok, Spišská Belá aj Svit.


Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová s tým, že kraj ich podporil celkovo sumou vyše 165 000 eur.

Svoje projekty zrealizovali ešte vlani, financie využili na rekonštrukciu či dovybavenie svojich športovísk. "V Kežmarku sa zrekonštruovalo miestne Spoločensko-športové centrum. V rámci naplánovaných prác sa na objekte zateplili podhľady a strechy, vymenili okná a dvere i vnútorné konštrukcie. Konkrétne išlo o obnovu požiarnych prestupov, WC kabínok, zábradlí, ale aj vykurovania, zdravotechniky a elektroinštalácie," priblížila Jeleňová. Výška dotácie na tento projekt predstavuje viac ako 86 500 eur.

V Spišskej Belej postavili hokejovo-hokejbalovú halu, po tom, ako kraj prispel na jej prestrešenie ešte v roku 2021 sumou viac ako 44 000 eur, poskytol ďalšie financie vo výške 59 000 eur na jej dovybavenie. V hale tak minulý rok pribudla profesionálna technika – rolba pre úpravu ľadových plôch a chýbajúce zázemie pre divákov. "Presnejšie dve tribúny s trojradovým sedením s celkovou kapacitou 156 sedadiel," doplnila hovorkyňa.

Z dotácií krajskej samosprávy financovali aj osvetlenie multifunkčného ihriska vo Svite v miestnej časti Podskalka. Za 20 000 eur sa okolo ihriska osadili stožiare na rošty, rozvádzače, namontovali stožiarové svorkovnice a samotné LED reflektory.

PSK cez grantový program Výzva pre región v tomto roku podporil sumou 2,2 milióna eur v oblasti športu 53 verejnoprospešných projektov. "Zamerané sú na revitalizáciu, oplotenie a dovybavenie ihrísk, hál, tenisových kurtov či telocviční, ako aj na rekonštrukciu plavární i športových areálov. Umožnili a umožnia tiež výstavbu nových ihrísk, zón a športovej akadémie," uzatvára Jeleňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
30.11.2021
V Prešovskom kraji pribudli viaceré zrekonštruované i nové športoviská
Z grantového programu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Výzva pre región boli v uplynulých mesiacoch v kraji podporené rekonštrukcie alebo výstavby viacerých športovísk.
viac
14.06.2022
Kraj podporil projekty v regiónoch v celkovej sume 3,85 milióna eur
Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozdelili v rámci Výzvy pre región počas pondelkového (13. 6.) rokovania sumu 3,85 milióna eur. Financie budú využité na projekty v štyroch programoch. Poslanci tiež schválili viaceré podklady, ktoré sa týkajú spomenutej výzvy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %