Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
21.05.2024 10:05

Doterajší Stredoškolský parlament nahradí Krajský mládežnícky parlament


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Poradný orgán predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) - Stredoškolský parlament, nahradí po novom Krajský mládežnícky parlament TSK. Štatút nového parlamentu schválili tento týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.


Ako informoval riaditeľ Úradu TSK Marek Briestenský, aktuálna zmena legislatívy umožňuje zriadiť Krajský mládežnícky parlament TSK so svojím štatútom.         "V mládežníckom parlamente sa budú riešiť praktické záležitosti a problémy mladých ľudí s okamžitou reakciou predsedu TSK," skonštatoval riaditeľ.         

Pôjde o reprezentatívne zoskupenie mladých ľudí, v ktorom budú mať možnosť zastúpenia všetky stredné školy bez ohľadu na zriaďovateľa. Jeho úlohou bude podávať návrhy a podnety týkajúce sa podpory solidarity a porozumenia medzi mladými ľuďmi, rozvoja mimoškolských aktivít či podpory neformálneho vzdelávania.         

Krajský mládežnícky parlament TSK bude spolupracovať so školskými, obecnými, mestskými, krajskými parlamentmi na národnej i medzinárodnej úrovni, usporadúvať a zúčastňovať sa na spoločenských akciách. Koordinácia nad jeho činnosťou bude v gescii koordinátora práce s mládežou TSK.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2020
Humenné bude mať svoj mládežnícky parlament, profitovať budú obe strany
Mesto Humenné bude mať od septembra nový poradný orgán z radov mládeže. Mestský mládežnícky parlament, ktorého zriadenie a štatút schválili mestskí poslanci na svojom zasadnutí 29. júna, má podľa slov iniciátora projektu Martina Ruščanského pomôcť mestu i mládeži.
viac
16.05.2022
V Ružinove by mal v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament
V bratislavskom Ružinove má v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament. Fungovať má ako poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu.
viac
01.03.2023
Zvolen plánuje založiť svoj mládežnícky parlament
Mesto Zvolen plánuje založiť svoj mládežnícky parlament. Iniciátormi jeho založenia je 12 mladých ľudí, s ktorými samospráva v súčasnosti spolupracuje. Potvrdila to vedúca odboru školstva zvolenského mestského úradu Zuzana Almáši Koreňová.
viac
28.09.2023
V meste bude pôsobiť mládežnícky parlament
V Nitre bude pôsobiť mládežnícky parlament. Po žiackom školskom parlamente to bude druhá organizácia, ktorá bude partnerom samosprávy a bude zastupovať záujmy detí a mládeže v Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %