Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.06.2020 08:05

Druhá šanca pre deviatakov


Snímka zdroj: (žsk).


Deviataci, ktorí sa nedostali na zvolenú strednú školu, si môžu vybrať z voľných miest, ktoré sa nenaplnili po prvom termíne prijímacieho konania. Mali by to stihnúť do piatku 19. júna, kedy uplynie termín na podávanie prihlášok.


Pri rozhodovaní o strednej škole si mohli deviataci podať celkom štyri prihlášky na stredné školy. Prijímacie konanie sa tento rok  realizuje inak vzhľadom na bezpečnostné opatrenia proti ochoreniu COVID-19. „Klasické prijímacie skúšky sa nekonali, školy vytvorili na základe doručených prihlášok poradie prihlásených žiakov na štúdium, ktoré vychádzalo z prospechu na základnej škole a výsledkov súťaží. Tak to bude aj v prípade druhého termínu,” uviedla riaditeľka odboru školstva a športu Janka Školová.

Ak bol žiak prijatý na viac škôl, musel sa rozhodnúť do 4. júna, dokedy bolo potrebné doručiť škole potvrdenie o nastúpení alebo nenastúpení žiaka na strednú školu. Po prvom kole prijímacieho konania sa podarilo na 100 % obsadiť 30 škôl v pôsobnosti Žilinskej župy. Prehľad voľných miest po májových termínoch prijímacích skúšok na župné stredné školy k 15. júnu je dostupný na: https://bit.ly/2UQSlHD

Študenti župných stredných škôl sa vrátia na pár dní do svojich lavíc ešte v tomto školskom roku. „V tomto prípade sme nechali rozhodnutie v rukách riaditeľov, ktorí najlepšie vedia, aké majú možnosti a potreby do konca školského roka. Máme informácie, že niektoré školy budú otvorené celý posledný týždeň – napríklad Jazyková škola v Žiline, väčšina však privíta študentov na posledné dva júnové dni (29. 6. a 30. 6.). Tento čas využijú najmä na vrátenie učebníc, odovzdanie vysvedčení a rozlúčku so žiakmi pred letnými prázdninami,” dodala Školová.

Autor: (Martina REMENCOVÁ, hovorkyňa kancelárie predsedníčky ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2020
Prihlásiť deti na krajské stredné školy je možné ešte dva dni
Na stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa prihlásilo 3155 žiakov, ďalších 500 miest je neobsadených. Podať si prihlášku v rámci druhého kola je možné do piatka 19. júna.
viac
23.06.2020
Oravské kultúrne stredisko pre deti pripravilo letný tvorivý tábor
Divadlo, hudbu, remeslá i súťaže zažijú deti v dennom letnom tvorivom tábore, ktorý pre ne pripravilo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne.
viac
10.11.2020
Mestá zvládli druhé kolo celoplošného testovania úspešne
Únia miest Slovenska, po online stretnutí s členskými mestami, môže skonštatovať, že druhé kolo celoplošného testovania, ktoré sa týkalo už len vybraných červených okresov, dopadlo úspešne.
viac
01.12.2020
B. Gröhling poslal členom ÚKŠ plán na návrat žiakov do škôl
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling v pondelok ráno poslal členom ústredného krízového štábu (ÚKŠ) realizovateľný plán, podľa ktorého by sa mohli žiaci čo najbezpečnejšie a v čo najkratšej dobe vrátiť do škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %