Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.11.2020 07:05

Druhé kolo celoplošného testovania v Prešove


Ilstračná snímka


V meste Prešov bude od 7. 11. 2020 do 8. 11. 2020 prebiehať druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19.


V meste Prešov sa budú vykonávať testy na ochorenie COVID-19 na 66 odberných miestach, rovnako, ako počas prvého kola. Testovanie bude prebiehať v sobotu aj v nedeľu v čase od 8:00 do 20:00 hod. s výnimkou prestávok, ktoré budú v čase od 12:00 do 12:45 hod. a od 17:00 do 17:30 hod. Odberné miesta si môžu časy prestávok upraviť vzhľadom na aktuálnu situáciu. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 19.30 hod., aby stihli testy vyhodnotiť. 

Odporúčame Vám, aby ste sa testovania zúčastnili na odbernom mieste – v okrsku, v ktorom ste boli voliť počas posledných volieb do NR SR. Zoznam odberných miest je zverejnený aj pod týmto článkom. Rovnako však môže sledovať priebeh testovania na stránke somvrade.sk, kde si môžete pozrieť približný čas čakania na jednotlivých odberných miestach v reálnom čase.  Údaje o naplnenosti odberných miest budú priebežne aktualizovať naši pracovníci. Informovať o počtoch čakajúcich na vašom odbernom mieste však môžete aj vy prostredníctvom web stránky somvrade.sk, kde vyplníte čas čakania a pomôžete tak ostatným záujemcom, ktorí sa ešte neboli otestovať. 

Celoplošné testovanie na základe poverenia vlády organizujú Ozbrojené sily SR a Ministerstvo obrany SR. Testovanie je dobrovoľné a môžu sa ho zúčastniť všetci obyvatelia vo veku od 10 rokov. Testovanie sa neodporúča ľuďom nad 65 rokov, ktorí trávia väčšinu času vo svojich domovoch a všetkým obyvateľom so zníženou mobilitou či zdravotnými obmedzeniami, ktorí sa prirodzene vyhýbajú sociálnemu kontaktu.

Snažíme sa testovanie zabezpečiť tak, aby sme čo najviac ochránili Vaše zdravie. Testovanie bude preto prebiehať za prísnych epidemiologických opatrení a všetky miestnosti budú dezinfikované. Testujúci personál bude otestovaný vopred, ešte pred začiatkom akcie. Na dodržiavanie verejného poriadku budú dohliadať príslušníci mestskej polície.

Mesto Prešov doplní chýbajúce ochranné pomôcky vrátane rukavíc, overalov a štítov pre všetkých administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov počas oboch dní testovania. Okrem toho radnica zabezpečí teplú stravu pre všetkých zdravotníkov, administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov.

Autor: (Zdroj: presov.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2020
M.Kollár: Ak treba ďalšie testovanie, štát to zvládne i bez samospráv
Ak treba ďalšie plošné testovanie, štát to zvládne aj bez samospráv. Myslí si to primátor Hlohovca a viceprezident Únie miest Slovenska (ÚMS) Miroslav Kollár, ktorý je aj poslancom parlamentu za stranu Za ľudí.
viac
02.11.2020
ZMOS je skôr za to, aby druhé kolo celoplošného testovania nebolo
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) je skôr za to, aby sa na Slovensku druhé kolo celoplošného testovania ľudí na ochorenie COVID-19 už nerealizovalo.
viac
07.11.2020
Testovanie v druhom kole 7. - 8. novembra – otázky a odpovede
Pri vychádzaní a pohybe v červených okresoch v termíne 9. – 14. novembra bude potrebný aktuálny test. V ostatných stačí negatívny výsledok potvrdený na certifikáte z testovania 29. októbra až 1. novembra.
viac
10.11.2020
Mestá zvládli druhé kolo celoplošného testovania úspešne
Únia miest Slovenska, po online stretnutí s členskými mestami, môže skonštatovať, že druhé kolo celoplošného testovania, ktoré sa týkalo už len vybraných červených okresov, dopadlo úspešne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %