Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.11.2021 12:30

Duálnemu vzdelávaniu dominujú v Trenčianskom kriji technické odbory


Snímky zdroj: (TSK).


Do systému duálneho vzdelávania je na stredných školách v územnej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja zapojených 1355 žiakov, v rebríčku obľúbenosti dominujú skôr odbory technického zamerania.


„Zo všetkých 53 škôl v územnej pôsobnosti kraja sa v novom školskom roku 2021/2022 zapojilo do duálu 332 nováčikov. Až 1293 dualistov z celkového počtu navštevuje školu v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskej župy,“ povedal župan Jaroslav Baška.

„To, čo sa žiak naučí teoreticky, si môže hneď vyskúšať aj v praxi, stredoškoláci majú na výber až 157 firiem, v ktorých môžu praxovať,“ dodal Richard Hančin, vedúci Odboru školstva a kultúry Úradu TSK. Najviac dualistov aktuálne eviduje spoločnosť Brose Prievidza, thyssenkrupp rothe erde Slovakia v Považskej Bystrici či v Continental Matador Rubber v Púchove. Najrozšírenejšími sú maturitné strojárske a elektro odbory, napr. mechanik nastavovač, mechanik - mechatronik a elektrotechnik.

 

TSK_dual_archiv__25_.jpg

 

TSK_dual_archiv__38_.jpg

Autor: (TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2018
Novela zákona o odbornom vzdelávaní môže v TSK priniesť tisíc dualistov
Novela zákona o odbornom vzdelávaní zlepšuje podmienky pre školy i zamestnávateľov zapojených do systému duálneho vzdelávania, menia sa aj pravidlá určovania počtu žiakov prvých ročníkov.
viac
20.08.2018
Do duálneho vzdelávania sa v TSK zapojí 304 prvákov, ponuka je až 403 miest
Do prvých ročníkov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) by malo od septembra nastúpiť 304 prvákov, ktorí budú študovať v systéme duálneho vzdelávania. Ponuka duálneho vzdelávania je v TSK až pre 403 prvákov.
viac
07.12.2018
TSK ocenený za najviac študentov zapojených v systéme duálneho vzdelávania
V účelovom zariadení Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) v Častej-Papierničke sa v prvý decembrový utorok stretli odborníci na odborné vzdelávanie a prípravu, aby prebrali smerovanie a budúcnosť slovenského odborného vzdelávania v najbližších rokoch a stanovili si konkrétne úlohy.
viac
09.08.2019
Župný úrad sa pre študentov premení na pracovisko praktického vyučovania
Dlhoročné líderstvo Trenčianskej župy v systéme duálneho vzdelávania prináša ďalšie ovocie. V priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne bude po novom poskytované praktické vyučovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %