Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
05.01.2024 03:05

Dubnica je ekologická, vianočné stromčeky neskončia na skládke


Ilustračný výrez plagátu


Mesto Dubnica nad Váhom dáva aj tentokrát do pozornosti bezplatný zber živých vianočných stromčekov, ktoré majú svoju prioritnú úlohu za sebou. Ich púť však nekončí – poputujú na biologické zhodnotenie.


Technické služby mesta Dubnica nad Váhom budú zber živých vianočných stromčekov realizovať v troch termínoch, a to 8. januára, 15. januára a 5. februára. Ak túto službu Dubničania plánujú využiť, je potrebné stromček zbaviť všetkých ozdôb vrátane háčikov a vyložiť ho k nádobám na komunálny odpad v predvečer dňa zberu. S cieľom recyklovať a zhodnocovať čo najväčšie množstvo surovín, ktoré by v opačnom prípade skončili na skládke, budú aj tieto stromčeky spracované. Vyrobí sa z nich drevná štiepka s možnosťou ďalšieho využitia. Rovnakým spôsobom bude využitý aj vianočný stromček z Námestia Matice slovenskej.

Pripomíname tiež, že recyklovať je možné aj vosk zo sviečok. V najbližších dňoch pribudnú v meste zberné nádoby na plastové kahance so zvyškami vosku, ale aj na zvyšky sviečok bez kahancov. Ide o špecifický druh odpadu, ktorého množstvo narastá práve počas sviatkov. Mesto sa touto iniciatívou snaží motivovať obyvateľov k jeho separovaniu a následnej recyklácii.

Autor: (ts-Dubnica n/V, Ľubomír Bobák)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2017
Poprad skrášlia stromčeky ozdobené popradskými školákmi
Mesto Poprad a občianske združenie (OZ) Pre mesto pripravili aj v tomto roku prehliadku vianočných stromčekov vyzdobených žiakmi popradských škôl pod názvom Vyzdobme si vianočný stromček. Žiaci budú môcť predviesť svoju tvorivosť a kreativitu.
viac
08.01.2018
V Prešove začína zber a odvoz stromčekov
Sviatočné dni symbolicky ukončili Traja králi a mnohé domácnosti si kladú otázku, čo so živými vianočnými stromčekmi. Ich zber a odvoz bude v Prešove zabezpečený bezplatne a začne sa od pondelka 8. januára.
viac
07.01.2020
Zber vianočných stromčekov sa vTrenčíne začína už dnes
Zber vianočných stromčekov z trenčianskych sídlisk sa začíns dnes - v utorok 7. januára. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
07.11.2023
Vianočné trhy budú ekologickejšie, novinkou budú zálohované poháre
Svätoplukovo námestie v centre Nitry bude od pondelka zdobiť 15 metrov vysoký vianočný stromček. Tradičné vianočné mestečko však bude otvorené neskôr ako po iné roky. Namiesto novembrového termínu sa predajné stánky otvoria až 1. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %