Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.01.2021 12:45

Dubnického primátora ocenili ako TOP lídra samosprávy


Snímka z odovzdávania ocenenia.


Na ocenenie v kategórii TOP líder samosprávy navrhla Petra Wolfa Rada mládeže Trenčianskeho kraja. Vyhlasovateľom a organizátorom ocenenia je Asociácia krajských rád mládeže.


Poslaním ocenenia sTOPa je upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí a subjekty, ktoré svojou prácou pomáhajú vytvoriť pozitívne prostredie pre život, rozvoj a uplatnenie mládeže, a to najmä svojím ľudským a občianskym prístupom. Ocenenie sa udeľuje v šiestich kategóriách, TOP líder samosprávy je jednou z nich. Ocenenia sTOPa 2020 boli udelené nominantom, ktorých odporučila odborná komisia.

Výnimočné ocenenie, ktoré má zviditeľňovať hodnotu aktívneho občianstva a participácie, si z rúk Štefana Beláňa z Rady mládeže Trenčianskeho samosprávneho kraja prevzal primátor Peter Wolf v piatok 18. decembra 2020. Urobil tak v mene Asociácie krajských rád mládeže a Sekcie stredných škôl a celoživotného vzdelávania Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. „Prajem vám veľa zdravia, šťastia, pohody a úspechov vo vašej činorodej práci. Nech vám toto ocenenie slúži ako motivácia v práci, pri rozvoji aktivít pre deti, mládež a všetkých obyvateľov mesta,“ povedal Štefan Beláň a odovzdal dubnickému primátorovi plaketu TOP líder samosprávy i samotné ocenenie.

Hodnotiaca komisia pri udeľovaní ocenenia TOP líder samosprávy pre Petra Wolfa ocenila najmä jeho kontakt s nastupujúcimi generáciami, pravidelné návštevy detí v detských domovoch, účasť na diskusiách s deťmi a mládežou, ale aj jeho podporu v realizácii nápadov a ideí mladých ľudí. Úlohou mesta je podľa dubnického primátora vytvoriť také podmienky, aby mladí, šikovní a perspektívni ľudia z mesta neodchádzali, ale aby tu radi ostávali žiť, pracovať, aby si v Dubnici nad Váhom chceli zakladať rodiny a vychovávať nasledujúce generácie.

„Ocenenie si nesmierne vážim. To, že je vidieť a cítiť našu snahu, je skutočne veľkou motiváciou, aby sme v úsilí nepoľavili. Toto uznanie však nie je výsledkom jednotlivca, ale tímovej práce. Naším dlhodobým zámerom je vytvoriť podnetné a priateľské prostredie na vzdelávanie či sebarealizáciu nielen pre mládež, ale aj pre ostatné skupiny obyvateľstva vrátane seniorov. Verím, že sa nám aj naďalej bude dariť približovať sa k tomuto cieľu,“ poďakoval za ocenenie dubnický primátor.

Autor: (Veronika REZÁKOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Vzdelávací program "TOP manažment samosprávy"
Bratislavská Business School Ekonomickej univerzity v Bratislave ponúka ešte stále možnosť prihlásiť sa na vzdelávací program pre predstaviteľov samosprávy, ktorého cieľom je zvýšiť odbornosť predstaviteľov samosprávy s prioritným zameraním na hospodárne vynakladanie finančných prostriedkov.
viac
03.10.2020
Pilotný ročník projektu ELoGE otvorený
Dobrý úradník, akreditovaný partner Rady Európy, v rámci realizácie projektu Zabezpečenie dobrej správy vecí verejných zorganizoval v dňoch 10. a 11. septembra v Bratislave úvodné zasadnutia s členmi Platformy národných partnerov ako aj participujúcimi samosprávami.
viac
18.11.2022
Jedenásť stredoškolákov si prevzalo ocenenie z rúk primátora mesta
Mesto Dubnica nad Váhom ocenilo pri príležitosti Dňa študentstva jedenásť študentov troch stredných škôl na území mesta Dubnica nad Váhom.
viac
08.12.2022
V ŽSK ocenili osobnosti aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2022
V Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) ocenili minulý týždeň 36 osobností aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2022. Informovala o tom riaditeľka Kancelárie projektového riadenia Rady mládeže Žilinského kraja (RMŽK) Darina Čierniková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %