Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.11.2019 10:50

Dúbravka zaznamenala rekordný záujem o charitatívnu zbierku hračiek


Snímka: Mestská časť Bratislava-Dúbravka


Tohtoročná zbierka hračiek pre deti zo sociálne slabších rodín v bratislavskej Dúbravke vyvolala rekordný záujem. "Hračky, ktoré mohli Dúbravčania priniesť od 20. októbra do 20. novembra, zaplnili tri kancelárie miestneho úradu," referovala pre TASR hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.


Dúbravčania priniesli hračky, spoločenské hry i knižky. "V najbližších dňoch budú pripravované balíčky, ktoré odovzdáme deťom zo sociálne slabších rodín vo štvrtok 5. decembra," oznámila.       

Zbierku hračiek v predvianočnom období organizuje mestská časť pravidelne už niekoľko rokov, podobne ako zbierku školských potrieb. Tradíciou je aj zbierka pre zvierací útulok na Poliankach, ktorú samospráva organizuje i tohto roku s občianskym združením (OZ) Dúbravčan. Do 15. decembra môžu Dúbravčania doniesť do priestorov miestneho úradu na Žatevnej ulici staré koberce, deky, niečo na zateplenie búd, z jedla najmä granule, cestoviny či ryžu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
23.09.2021
Hodový víkend na Dúbravských hodoch 2021
Divadielko pre deti, koncert pre mladých, vážnejšia hudba pre starších, no aj dobroty, remeselné výrobky či šport pre všetkých. Mestská časť Bratislava-Dúbravka pripravuje hodový víkend.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %