Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.12.2016 11:35

Dva nové portály radnice sú vianočným darčekom pre občanov


Úvodná stránka portálu egov.trnava.sk.


Dva nové špecializované portály, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť a otvorenosť samosprávy, zavádza mesto Trnava ako vianočný darček pre svojich obyvateľov.


Portály egov.trnava.sk a webgis.trnava.sk môžu od dnešného dňa využívať na zjednodušenie prístupu k informáciám, spravuje ich spoločnosť TT-IT, ktorú vlastní radnica.      

Egov.trnava.sk súvisí s hospodárením mesta. Občania na stránke nájdu všetky objednávky, zmluvy, faktúry, tiež údaje o mestskom rozpočte, verejnom obstarávaní, ale aj rozličné zaujímavosti o demografii ako počet občanov rozdelených podľa veku, dňa narodenia, mena či podľa ulíc. Stránka je rozdelená na verejnú sekciu, ktorá obsahuje okrem iného údaje o administratívnom členení mesta, informácie o samospráve, zasadaniach a uzneseniach, stave schváleného rozpočtu mesta, a na privátnu sekciu. V tej si prihlásení občania môžu vyhľadať údaje a záväzky viažuce sa k ich osobe, evidované na mestskom úrade. Hlavnou myšlienkou je zefektívnenie komunikácie medzi mestským úradom a občanmi, umožniť Trnavčanom vybaviť vybrané agendy z pohodlia domova.      

Druhým portálom je webgis.trnava.sk (skratka GIS znamená Grafický informačný systém). Spracúva dáta z rozličných oblastí života, ktoré zobrazuje v grafickej podobe. Okrem iného obsahuje prehľadové mapy a ortofotomapy, ktoré sú presnejšie než bežne dostupné komerčné letecké mapy. Sú tam i mapy z rokov 2001, 2012 a 2015, dokonca aj z roku 1938. Informácie sa dajú zobrazovať v tzv. vrstvách, možno si napríklad prezrieť adresy, na ktorých sú v meste evidované psy, alebo aj cyklochodníky, zastávky mestskej autobusovej dopravy, materské školy, zariadenia pre seniorov, bezbariérové budovy či priechody pre chodcov a ďalšie. Informuje o tom webová stránka mesta Trnava.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2017
Verejnú súťaž na novú webovú stránku Trenčína vyhrala brnianska spoločnosť
Skúšobnú verziu novej webovej stránky mesta Trenčín majú spustiť do konca leta. Verejnú súťaž na nový web Trenčína vyhrala spoločnosť InQool z Brna. Výsledná cena za vytvorenie webu je 18 700 eur.
viac
23.04.2020
Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze
Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
24.07.2020
Odkaz pre starostu – ktoré samosprávy boli úspešné?
Medzi ocenenými miestnymi samosprávami iniciatívy Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť „Odkaz pre starostu“ sú aj naši členovia. Ocenenia za riešene podnetov a komunikáciu s občanmi získala Žilina, Púchov, Prievidza, Dubnica nad Váhom, Bratislava-Vajnory, Ivanka pri Dunaji a Vajnory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %