Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.03.2016 07:00

Dvanásť projektov sa "pobije" o 20.000 eur z rozpočtu Banskej Bystrice


Mesto Banská Bystrica rozdá tisícky eur na projekty. (Foto: Wikimedia Commons)


Banskobystričania môžu začať rozhodovať o rozdelení 20.000 eur z participatívneho rozpočtu mesta. Hlasovanie, ktorým ľudia podporia súťažné projekty, sa spustí 22. marca.


Hlasovanie začne na druhom diskusnom fóre participatívneho rozpočtu o 17.00 h vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici a potrvá do 14. apríla. Podľa Miroslava Šimkoviča, člena Koordinačnej rady Participatívneho rozpočtu pre Banskú Bystricu, hlasovať o tom, ktoré z 12 návrhov budú realizované, môžu obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v meste, ako i banskobystrickí študenti. Hlasuje sa už tradične do prenosnej schránky umiestnenej v klientskom centre magistrátu. 

"Okrem možnosti hlasovania Banskobystričanov je oproti minulým rokom novinkou umožnenie hlasovať aj osobám s prechodným pobytom v Banskej Bystrici a tiež študentom v našom meste. Potrebné je teda preukázanie trvalého pobytu dokladom totožnosti, respektíve prechodného pobytu relevantným dokladom. Študenti sa preukážu potvrdením o štúdiu v Banskej Bystrici," vysvetlil Šimkovič. "Podľa štatútu participatívneho rozpočtu môže participant prideliť svoj hlas maximálne štyrom návrhom. Jednému je možné prideliť maximálne jeden hlas," dodal Šimkovič. Medzi súťažnými návrhmi je napríklad aj projekt Komunitná bylinková záhradka, Finančné vzdelávanie verejnosti, Kurz rodičovských zručností, Laskomerské singletraily – špeciálne terénne chodníčky pre horských cyklistov či projekt Stavajme si mesto spolu alebo Záhradka pre Uhlisko.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2017
Rok zelene a materských škôl v Banskej Bystrici
Banskobystrickí poslanci na svojom 21. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2018. Počíta s investíciami do obnovy materských a základných škôl, miestnych komunikácií, športovej infraštruktúry i do budovania parkovísk.
viac
29.12.2020
Víťazom participatívneho rozpočtu je kvetinový erb mesta
Víťazom tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica je kvetinový erb mesta, obnova zábradlí a chodníkov. Projekt s názvom Urpínske serpentíny II. získal 162 hlasov. Informovala o tom Dominika Mojžišová z kancelárie banskobystrického primátora.
viac
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
16.02.2022
Na projekty v B. Bystrici pôjde z participatívneho rozpočtu opäť 40 000 eur
Aktívni obyvatelia mesta pod Urpínom môžu stáť pri tvorbe projektov a následne ich realizovať vďaka participatívnemu rozpočtu mesta aj v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %