Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
23.02.2024 10:00

E. Tomáš: Ľuďom zasiahnutých zemetrasením sme pripravení poskytnúť pomoc


Ilustračná snímka (MV SR)


Ministerstvo práce je pripravené poskytnúť pomoc ľuďom zasiahnutých štvrtkovým zemetrasením na východe Slovenska. Deklaroval to šéf rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD). Stanovisko TASR poskytol odbor komunikácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


"Východ Slovenska opäť zasiahlo zemetrasenie. Síce slabšie ako to v minulom roku, ale ľudia sú vystrašení. Aktivizovali sme úrady práce v Humennom, Vranove nad Topľou a Stropkove, ktoré už komunikujú so starostami postihnutých obcí. Sme pripravení poskytnúť pomoc vrátane psychologickej," skonštatoval minister.         

Východné Slovensko zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia seizmológie Slovenskej akadémie vied Kristián Csicsay. Išlo o dotrasy minuloročného októbrového zemetrasenia. Otrasy pocítili ľudia v okresoch Vranov nad Topľou a Humenné.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2018
Mestskí poslanci odobrili koncepciu pomoci ľuďom bez domova
Bratislavskí mestskí poslanci schválili Koncepciu pomoci ľuďom bez domova v hlavnom meste. Aj prostredníctvom nej sa chce magistrát zamerať na prevenciu, zníženie počtu bezdomovcov či skvalitnenie systému poskytovaných sociálnych služieb.
viac
15.01.2021
Devínska N. Ves vyhlásila humanitárnu pomoc pre Chorvátsko
Bratislavská Devínska Nová Ves vyhlásila humanitárnu zbierku pre najviac zasiahnuté oblasti v Chorvátsku po minuloročných zemetraseniach.
viac
25.11.2023
Navýšili pomoc samosprávam postihnutým zemetrasením a krupobitím
Vyššia intenzita pomoci, lepšia dostupnosť a menej administratívy. Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba spoločne s podpredsedom vlády pre Plán obnovy a odolnosti SR Petrom Kmecom predstavil starostom obcí a miest podmienky mimoriadnej výzvy z programu Obnov dom.
viac
12.12.2023
Ďalších 150-tisíc na pomoc po zemetrasení
Na poslednom tohtoročnom zasadnutí Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja bola schválená ďalšia pomoc pre územia zasiahnuté októbrovým zemetrasením.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %