Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.11.2021 04:15

Ekonomická univerzita v Bratislave získala medzinárodnú akreditáciu AACSB


Snímka zdroj: (tasr).


Ekonomická univerzita v Bratislave (EUBA) sa zaradila k šiestim percentám škôl na svete so zameraním na ekonomické študijné programy, ktoré získali akreditáciu AACSB. Informoval o tom Miroslav Horňák z oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou EUBA.


„Získaním medzinárodnej akreditácie v systéme AACSB sa EUBA zaradila do skupiny univerzít z celého sveta, ktoré v business programoch poskytujú kvalitné a medzinárodne porovnateľné vzdelávanie. Zároveň je to impulz pre celý región strednej a východnej Európy na postupné prispôsobovanie sa medzinárodnej úrovni vo vzdelávaní,“ skonštatoval rektor univerzity Ferdinand  Daňo.

EUBA je podľa Horňáka prvou slovenskou a treťou univerzitou v rámci krajín V4, ktorá akreditáciu získala. V oblasti ekonomického vzdelávania ju udelili celkovo 890 inštitúciám z 58 krajín sveta.

Akreditácia AACSB dbá o neustále zlepšovanie kvality na školách a usmerňuje ich v napĺňaní poslania, inováciách a dosahovaní vplyvu. Školy, ktoré sú akreditované prostredníctvom AACSB, úspešne prešli prísnym akreditačným procesom, ktorý zaručuje, že dané vzdelávacie inštitúcie disponujú potrebnými zdrojmi, majú renomé a sú pripravené vziať na seba záväzok poskytovať študentom prvotriedne ekonomické vzdelávanie zamerané na budúcnosť, priblížil Horňák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Vzdelávací program "TOP manažment samosprávy"
Bratislavská Business School Ekonomickej univerzity v Bratislave ponúka ešte stále možnosť prihlásiť sa na vzdelávací program pre predstaviteľov samosprávy, ktorého cieľom je zvýšiť odbornosť predstaviteľov samosprávy s prioritným zameraním na hospodárne vynakladanie finančných prostriedkov.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
12.02.2021
Ružinov od pondelka otvorí prvý stupeň na ôsmich základných školách
Bratislavský Ružinov otvára od pondelka (15. 2.) prvý stupeň na ôsmich z deviatich základných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Rozhodnutím hygienikov zostáva zatvorená Základná škola (ZŠ) Medzilaborecká.
viac
28.07.2021
Mesto Žilina a univerzita spustili výstavbu atletického areálu
Mesto Žilina a Žilinská univerzita v Žiline (ŽU) spolu postavia atletický ovál s ihriskom. Na predpokladaných nákladoch na výstavbu vo výške približne 2 mil. eur sa budú oba subjekty podieľať rovnakou časťou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %