Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.09.2021 11:30

Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne dokumentárne filmy aj diskusiu


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne v stredu 29. septembra v kine Hviezda v Trnave dokumentárne filmy i diskusiu s vedením mesta a odborníkmi o zmenách klímy.


 Informovalo o tom mesto na webovej stránke. Téma tohtoročného festivalu je stručná, ale o to jasnejšia – konzum. "Na začiatku technického rozmachu mali vynálezcovia dobré úmysly. Jedlo malo ľudí nasýtiť a potešiť, oblečenie ochrániť a autá priblížiť k živobytiu a blízkym. V novej kampani sa festival ospravedlňuje velikánom za to, že sa ich vynálezy konzumným správaním a nadužívaním zmenili na zbrane voči životnému prostrediu," uviedli organizátori podujatia.

Festival sa začína o 16.00 h filmom Múdrosť veľrýb, z dielne morského biológa a filmára Ricka Rosenthala, ktorý počas kariéry natáčal veľryby. "Program festivalu pokračuje od 17.00 h diskusiou Trnava, sme pripravení na zmenu klímy? Návštevníci festivalu môžu diskutovať so zástupcami mesta a odborníkmi v tejto oblasti a dozvedia sa, ako môže Trnava reagovať na najväčšiu globálnu hrozbu súčasnej doby," informovalo mesto.       

Nepoškodenú prírodu bude možné sledovať od 19.00 h na panenskom ostrove Bioko vo filme Stratení králi Bioka. Film Čokoládové srdce temnoty sa začína o 20.00 h. "V roku 2001 sa lukratívny čokoládový priemysel na základe tlaku mimovládnych organizácií zaviazal ukončiť detskú prácu na kakaových plantážach do roku 2006. Vykorisťovanie detí pri zbere kakaových bôbov však pokračuje ešte aj v súčasnosti," uviedli k filmu organizátori.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
23.05.2017
V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm
V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.
viac
05.04.2018
Zmeníme sa my či príroda?
45. ročník festivalu EKOTOPFILM - ENVIROFILM poukazuje na spoločenské zmeny. Medzinárodný festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2018 pozýva na svoj jubilejný 45. ročník do Bratislavy a Banskej Bystrice.
viac
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %