Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
25.05.2019 09:25

EKOTOPFILM- ENVIROFILM 2019 obohatí SAŽP odborným programom a Festivalom Zeme


Ilustračná snímka


Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm je tu opäť, aby slovenskému divákovi zmenil životný štýl k udržateľnejšiemu! Od 27. do 31. mája 2019 predstaví 66 dokumentárnych filmov z 30 krajín sveta a ponúkne množstvo sprievodných podujatí.


Hlavný program sa uskutoční v Bratislave v priestoroch Pistoriho paláca a Kina Film Europe a v Banskej Bystrici v Cinemaxe obchodného centra Europa. Nebudú chýbať sprievodné diskusie, inšpiratívni rečníci, či aktivity pre základné a stredné školy. Tvorba odborného programu a časti aktivít pre najmladšiu generáciu budú opäť pod organizačnou záštitou Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP).

Ako v tejto súvislosti uviedol riaditeľ SAŽP Richard Müller, „okrem tradičných podujatí, ako sú konferencia Krajina – Človek – Kultúra a seminár o environmentálnych záťažiach,  chceme osloviť najmladšiu generáciu návratom časti sprievodných aktivít z interiéru Cinemaxu do prírody. V banskobystrickom mestskom parku preto pripravujeme spolu s  partnermi  Festival Zeme. “ V Bratislave SAŽP organizuje tri  odborné  workshopy. Prvé dva sú venované  dátam, informáciám, správam a publikáciám o životnom prostredí a scenárom pre prírodu na Slovensku do roku 2030 s výhľadom do roku 2050 (NATURE OUTLOOK), ktorých odbornými garantmi sú Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská akadémia vied. Scenáre pre prírodu by mali poskytnúť konštruktívny vstup do spoločenskej debaty, a zároveň byť prípravou pre strategickú debatu o príslušných globálnych, európskych a národných politikách po roku 2020. Zistenia sa odprezentujú v okóbri počas slávnostnej konferencie k 100. výročiu štátnej ochrany prírody v Slovenskej republike. Posledný workshop v Bratislave je zameraný na udržateľný cestovný ruch. V Banskej Bystrici je naplánovaný workshop Udržateľná mobilita v mestách/obciach.

 Odborné podujatia a Festival Zeme v meste pod Urpínom organizuje SAŽP s podporou mesta Banská Bystrica. Priestory na odborné podujatia SAŽP v Bratislave poskytne na dva workshopy Výskumný ústav vodného hospodárstva.

 Viac informáci a kompletný program pre Bratislavu a Banskú Bystricu nájdete na stránkach www.ekotopfilm.sk a http://www.envirofilm.sk/.

 Vstup na filmové premietania a sprievodné diskusie je zadarmo.

Autor: (sazp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Festival umeleckej tvorby o horách predstavuje program
Horský internetový klub (HIK) v spolupráci s mestom Ružomberok, Zväzom slovenských fotografov a cestovateľským portálom Infoglobe organizujú v poradí už 9. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách – HORALFEST 2016.
viac
05.04.2018
Zmeníme sa my či príroda?
45. ročník festivalu EKOTOPFILM - ENVIROFILM poukazuje na spoločenské zmeny. Medzinárodný festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2018 pozýva na svoj jubilejný 45. ročník do Bratislavy a Banskej Bystrice.
viac
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
27.09.2021
Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne dokumentárne filmy aj diskusiu
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne v stredu 29. septembra v kine Hviezda v Trnave dokumentárne filmy i diskusiu s vedením mesta a odborníkmi o zmenách klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %