Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.05.2020 12:40

Elektrobicykle trnavského bikesharingu budú v uliciach opäť od júna


Snímka zdroj: (trnava.sk).


Od pondelka 1. júna mesto Trnava opäť spúšťa prevádzku zdieľaných elektrobicyklov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


Viac ako sto žltozelených elektrobicyklov budú na stanovištia v rámci mesta vykladať postupne. „Všetky budú pred návratom do prevádzky vydezinfikované. Ďalšie preventívne hygienické opatrenia sú na strane používateľov, pri jazde sa napr. odporúča používať gumené rukavice,” uviedla Majtánová. Používateľom bikesharingu, ktorí kvôli vynútenej pauze spôsobenej novým koronavírusom nestihnú do konca tejto sezóny minúť svoj kredit, sa zvyšná suma presunie na budúci rok.

Záujemcovia, ktorí sa chcú do trnavského systému zdieľaných elektrobicyklov pridať, sa môžu zaregistrovať. „Buď v klientskom centre mestského úradu, na stránke bikesharing.trnava.sk alebo v mobilnej aplikácii Freebike. Potom stačí už len v klientskom centre podpísať zmluvu a užívať si jazdu Trnavou – pohodlne, prakticky a ekologicky,” doplnila hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2020
Zdieľané bicykle sú opäť v uliciach Žiliny
Žilinčania a návštevníci krajského mesta môžu zdieľané bicykle v rámci projektu BikeKIA využívať od piatku 1. mája.
viac
25.07.2020
Zdieľané elektrické kolobežky sú k dispozícii už aj v Žiline
Ďalšiu možnosť efektívnej, bezpečnej a ekologickej prepravy ponúka od štvrtka 23. júla mesto Žilina. Popri obľúbených zdieľaných bicykloch majú Žilinčania a návštevníci možnosť využívať na svoju prepravu po uliciach už aj zdieľané elektrické kolobežky.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
01.03.2021
Štartuje nová sezóna Trnavského bikesharingu
Od pondelka 1. marca začína v Trnave tretia sezóna Trnavského bikesharingu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %