Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
09.01.2024 04:05

Emócie okamihov


Ilustračný výrez plagátu - pozvánky


Krajské kultúrne stredisko v Žiline pozýva všetkých nadšencov fotografického umenia na vernisáž výstavy Emócie okamihov, ktorá sa bude konať v utorok 16. januára 2024 o 16.30 hod. v priestoroch Makovického domu v Žiline.


Výstava prezentuje návštevníkovi prierez doterajšej práce žilinského športového a reportážneho fotografa Daniela Stehlíka, ktorý sa snaží prostredníctvom komplexného výberu fotografií ukázať rôzne nie len radostné, smutné, ale aj zaujímavé pohľady na športy a športové udalosti, ktorých bol súčasťou ako klubový fotograf, ale aj fotoreportér Tlačovej agentúry Slovenskej republiky. Zároveň prostredníctvom fotografií ponúka oku návštevníka ako pohľad na kultúru, kultúrny život na Slovensku a život človeka v jeho najrozmanitejších podobách, tak aj na rôzne závažné spoločenské udalosti od nedávnej celosvetovej pandémie na ochorenie COVID-19 a prebiehajúcu vojnu na Ukrajine. Výstava prináša nie len radosť a krásne spomienky na rôzne športové úspechy a udalosti, ale aj poukazuje na tradície a kultúru, či šíri prostredníctvom fotografií určité uvedomenie a posolstvo.

Kurátor výstavy: Michal Svítok, TASR

Výstavu si môžu návštevníci v priestoroch Makovického domu pozrieť do 7. februára 2024 počas pracovných dní od 8.00 do 16.00 h (po dohode aj v inom ako uvedenom čase).

Autor: (KKS v Žiline)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2019
V Budatínskom hrade vystavia stavovce
Považské múzeum v Žiline disponuje rôznorodou a rozsiahlou zoologickou zbierkou, ktorú by chcelo priblížiť návštevníkom atraktívnou formou. Vo Veľkej sále Budatínskeho hradu preto otvoria 17. decembra 2019 výstavu s názvom Stavovce severozápadného Slovenska.
viac
10.01.2020
Výstava v knižnici predstavuje snímky fotosúťaže Malohont mojimi očami
Víťazné snímky fotografickej súťaže Malohont mojimi očami približuje výstava, ktorá je od 8. januára do konca apríla sprístupnená v priestoroch Knižnice profesora Štefana Pasiara v Hnúšti v Rimavskosobotskom okrese.
viac
29.07.2020
Cyklotrasu do Korytnice lemuje výstava dobových fotografií
Historický význam úzkorozchodnej železnice v Ružomberku pripomína 16 dobových fotografií, umiestnených na cyklotrase do Korytnice. Fotografie vznikli v posledných rokoch existencie železnice Korýtko. Rozmiestnené sú v lokalitách, ktoré vyobrazujú.
viac
18.11.2023
Čas vianočný 2023
Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja srdečne pozýva všetkých záujemcov o tradičnú ľudovú tvorbu na vernisáž výstavy Čas vianočný, ktorá sa uskutoční 1. decembra 2023 o 16,30 hod. v Makovického dome v Žiline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %