Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.09.2021 08:30

Envirofond finančne podporí rozvoj verejných vodovodov a kanalizácii


Ilustračná snímka: (tasr).


Environmentálny fond finančne podporí rozvoj verejných vodovodov a kanalizácií v obciach do 2000 obyvateľov. Minimálna výška dotácie na projekt je 500 000 eur a maximálna výška predstavuje sumu päť miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa Envirofondu Michaela Kroková.


Výzva je určená pre chránené vodohospodárske oblasti, ako Žitný ostrov, Strážovské vrchy, Beskydy a Javorníky, Veľká Fatra, západná časť a východná časť Nízkych Tatier, horné povodie Ipľa, Rimavice a Slatiny, Muránska planina, horné povodie rieky Hnilec, Slovenský kras (Plešivská planina a Horný vrch) a Vihorlat.

Podporovanými aktivitami bude dobudovanie systému zásobovania pitnou vodou, rozšírenie distribučnej siete alebo jej rekonštrukcia, úprava a rekonštrukcia existujúcich vodárenských zdrojov, budovanie vodovodných prípojok. Dotácia môže smerovať aj na dobudovanie verejnej kanalizácie, jej rekonštrukciu alebo rozšírenie.

Termín podania žiadosti je do 30 septembra, uviedol Envirofond.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.08.2017
Ministerstvo zverejnilo prvú výzvu Fondu na podporu kultúry národnostných menšín
Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorého vznik odsúhlasila NR SR na základe návrhu vládneho zákona v máji tohto roku, uverejnil prvú výzvu na registráciu organizácií národnostných menšín.
viac
26.11.2019
MŽP spustilo podporu budovania verejných kanalizácií a vodovodov
Minister životného prostredia László Sólymos v pondelok odštartoval výzvu, vďaka ktorej môžu mestá a obce na Slovensku získať podporu z Environmentálneho fondu na budovanie vodovodov a kanalizácií.
viac
28.01.2021
Tretie kolo výziev programu pre aktívnych občanov je otvorené
Odhodlanie hájiť ľudské práva a aktívne rozvíjať občiansku spoločnosť bude opäť podporené v treťom kole výziev grantového programu Active Citizens Fund – Slovakia, ktorý je zameraný na podporu mimovládnych organizácií na Slovensku.
viac
14.07.2021
Zásadné pripomienky ZMOS k novele zákona o verejných vodovodoch a kanalizáciách
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo ministerstvu životného prostredia zásadné pripomienky k novele zákona o verejných vodovodoch a kanalizáciách. Celkovo bolo k tomuto návrhu uplatnených 304 pripomienok z ktorých je až 166 zásadných.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %