Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.02.2021 08:35

Envirofond predĺžil termín na predkladanie žiadostí na zateplenie


Ilustračná snímka: (tasr).


Environmentálny fond predĺžil termín na predkladanie žiadostí o dotácie pre "Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania" na 26. februára.


Informovala o tom manažérka komunikácie Envirofondu Michaela Kroková. Pôvodný termín na predkladanie projektov bol do 5. februára.

„Fond pristúpil k tomuto kroku po intenzívnej komunikácii s envirorezortom a hľadaní možností, ako vyjsť v ústrety požiadavkám žiadateľov aj s ohľadom na aktuálnu situáciu s ochorením COVID-19 a zároveň postupovať v súlade s platnou legislatívou zákona o Environmentálnom fonde,” uviedla Kroková.

Riaditeľ Envirofondu Ľubomír Vačok predpokladá, že sa týmto spôsobom vytvorí dostatočný priestor na to, aby všetci žiadatelia využili príležitosť a podali žiadosti. „Zároveň veríme, že Environmentálny fond týmto spôsobom vyšle pozitívny signál všetkým žiadateľom,” podotkol Vačok.

Na predĺženie lehoty na predkladanie projektov vyzvali starostovia z okresov Galanta a Dunajská Streda. Iniciatívu podporili mimoparlamentné strany Most-Híd a SMK-MKP. Poukázali na to, že ak sa lehoty nepredĺžia, mnohé obce a mestá nebudú mať možnosť vypracovať kvalitné projekty a prišli by tak o možnosť získať finančnú podporu pre svoj rozvoj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2021
Envirofond eviduje požiadavky na predĺženie lehoty na predkladanie projektov
Environmentálny fond eviduje viacero požiadaviek na predĺženie termínu v rámci výzvy "Zvyšovanie energetickej účinnosti verejných budov vrátane zatepľovania".
viac
18.03.2021
Do Centrálneho krízového fondu TTSK prispievajú obce 0,5 eura na obyvateľa
Centrálny krízový fond (CKF), ktorý od roku 2009 pomáha v mestách a obciach Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) kompenzovať straty spôsobené živelnými pohromami, prispel vlani sumou 88 500 eur 24 miestnym samosprávam na refundáciu nákladov súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.
viac
11.08.2021
Envirofond by mal mať jednoduchší proces poskytovania dotácií
Envirofond by mal mať jednoduchší a prehľadnejší proces poskytovania dotácií. Začiatkom každého roka by mal zverejniť zoznam činností, ktoré podporí, aby záujemcovia vedeli, kedy môžu podávať svoje žiadosti o dotácie.
viac
27.12.2021
ZMOS počas roka prinášal inšpiráciu dobrej praxe
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka predstavilo 12 príkladov dobrej praxe. Každý z nich je príkladom úspešného, inovatívneho a udržateľného riešenia, ktoré môže inšpirovať ostatné samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %