Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
14.08.2021 07:55

Envirofond vyhlási výzvu na podporu projektov na ochranu a využívanie vôd


Ilustračná snímka


Environmentálny fond (EF) aktuálne pracuje na novej výzve zameranej na ochranu a využívanie vôd. Termín predkladania žiadostí odhaduje na koniec septembra. Informuje o tom na svojej webovej stránke.


Podpora by sa mala sústrediť na financovanie rozvoja verejných vodovodov a verejných kanalizácií s dôrazom pre obce do 2000 obyvateľov. Výzva bude podľa EF určená pre chránené vodohospodárske oblasti, ktorými sú Žitný ostrov, Strážovské vrchy, Beskydy a Javorníky, Veľká Fatra, Nízke Tatry (západná časť a východná časť), horné povodie Ipľa, Rimavice a Slatiny, Muránska planina, horné povodie rieky Hnilec, Slovenský kras (Plešivská planina a Horný vrch) a Vihorlat. Fond plánuje k výzve samostatne zverejniť zoznam obcí, ktoré budú mať na dotáciu nárok.

"Minimálna výška dotácie na projekt bude 500.000 eur a maximálna výška dotácie bude päť miliónov eur, pri dodržaní podmienky minimálneho päťpercentného spolufinancovania zo strany žiadateľa z oprávnených nákladov projektu," uviedol Envirofond.       

Približuje, že podporovanými aktivitami bude dobudovanie systému zásobovania pitnou vodou, rozšírenie distribučnej siete alebo jej rekonštrukcia, úprava a rekonštrukcia existujúcich vodárenských zdrojov, budovanie vodovodných prípojok. Dotácia môže smerovať aj na dobudovanie verejnej kanalizácie, jej rekonštrukciu alebo rozšírenie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
12.12.2017
MŽP vyhlásilo výzvu zameranú na triedený zber
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo výzvu pre najmenej rozvinuté okresy so zameraním na triedený zber. K dispozícii je pre nich 25 miliónov eur.
viac
20.01.2021
Envirofond eviduje požiadavky na predĺženie lehoty na predkladanie projektov
Environmentálny fond eviduje viacero požiadaviek na predĺženie termínu v rámci výzvy "Zvyšovanie energetickej účinnosti verejných budov vrátane zatepľovania".
viac
25.10.2022
Obce na území NP môžu do konca novembra žiadať o dotáciu z envirofondu
Environmentálny fond spustil výzvu na podporu obcí, ktoré sa nachádzajú na území národných parkov (NP). O dotáciu v maximálnej výške 100 000 eur sa môžu uchádzať do 30. novembra 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %