Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.09.2022 09:30

Európsky týždeň športu motivuje k pohybu a zdravému životnému štýlu


Ilustračná snímka: (tasr).


Na Slovensko zavíta ôsmy ročník celoeurópskej iniciatívy, ktorá motivuje k pohybu a zdravému životnému štýlu starých i mladých.


Európsky týždeň športu (ETŠ) sa koná od 23. do 30. septembra v 40 krajinách Európy a počet registrovaných účastníkov každým rokom rastie.

"Cieľom je, aby si ľudia naprieč generáciami našli svoju obľúbenú športovú aktivitu a venovali sa jej či už sami, s kamarátmi, alebo v kruhu rodiny," vysvetlil Vladimír Baluška, riaditeľ Národného športového centra, ktoré je koordinátorom iniciatívy.

Počas ETŠ sa uskutoční široká škála iniciatív a aktivít, ktoré možno registrovať na stránke www.tyzdensportu.sk. Slovenskí organizátori športových eventov majú možnosť registrovať svoje podujatie a stať sa oficiálnou súčasťou celoeurópskej kampane.

Súčasťou iniciatívy je aj tradičné podujatie #BeActive night v bratislavskom Ružinove, ktoré bude 25. septembra v parku Alfréda Wetzlera. Návštevníci si tu budú môcť vyskúšať gymnastiku, atletiku, basketbal, lukostreľbu i veslovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
V jedálničku našich detí by mali pribudnúť ryby a strukoviny
Myslí si to olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, ktorý sa stal tvárou projektu o zdravom životnom štýle "Hravo ži zdravo". Už po šiestykrát mapoval životný štýl piatakov základných škôl po celom Slovensku. Najúspešnejších účastníkov čakal Matej Tóth vo Vysokých Tatrách s tréningovým prekvapením.
viac
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
15.09.2018
Tohtoročný Európsky týždeň mobility podporuje myšlienku kombinovanej dopravy
Európsky týždeň mobility (ETM) sa v tomto roku koná pod heslom: "Kombinuj a choď!" v dňoch 16. až 22. septembra. Cieľom tohtoročnej kampane je myšlienka podporiť výber rôznych druhov dopravy tak, aby sa bolo možné nimi dostať v meste do jeho rôznych častí.
viac
11.09.2020
Európsky týždeň mobility odštartujú cykloraňajky
Cykloraňajky na Ulici Antona Bernoláka v Žiline odštartujú v stredu 16. septembra program Európskeho týždňa mobility, ktorý potrvá do utorka 22. septembra 2020. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je tohtoročnou hlavnou témou čistejšia doprava pre všetkých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %