Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
11.03.2016 08:00

Fakultná nemocnica v Prešove dostala prístroje za takmer 12.000 eur


Snímka z areálu FNsP J. A. Reimana v Prešove. (Foto: tasr)


Fakultná nemocnica s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove rozšírila svoje prístrojové vybavenie. Prístroje v hodnote takmer 12.000 eur jej darovala Nadácia Jednota COOP.


Oddelenie operačných sál dostalo extenčné zariadenie s príslušenstvom za 8000 eur, ktoré slúži na operácie zlomenín. Oddelenie cievnej chirurgie získalo EKG prístroj so stolíkom, držiakom a monitorom vitálnych funkcií v celkovej hodnote temer 4000 eur. Správca nadácie Ján Bilinský pri odovzdávaní daru uviedol, že ich pomoc sa sústreďuje predovšetkým na oblasti zdravotníctva, športu a školstva a je veľmi rád, že aj takouto formou môžu pomáhať ťažko chorým pacientom.

Oddelenie operačných sál a centrálnej sterilizácie, ako oddelenie spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek, bolo zriadené 1. januára 1989. Celkovo má sedem operačných sál, ktoré postupne prešli rekonštrukciou. „Extenčné zariadenie s príslušenstvom skvalitní liečbu zlomenín. Rozšíri možnosti operačných tímov oddelenia úrazovej chirurgie. Získaním tohto vybavenia sa zlepší aj celková variabilita a organizácia práce oddelenia operačných sál,“ povedal primár oddelenia Ján Černák.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2024
O hlasovací preukaz sa dá emailom alebo listom požiadať do 20. mája
O hlasovací preukaz na voľbu mimo trvalého bydliska sa dá obec požiadať listom alebo emailom do 20. mája. S hlasovacím preukazom možno v júnových eurovoľbách voliť kdekoľvek na Slovensku.
viac
09.05.2024
Ministerstvo financií SR zverejnilo výzvu na individuálne potreby obcí
Ministerstvo financií SR obnovilo inštitút financovania individuálnych potrieb miest a obcí, vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na individuálne potreby obcí. V súvislosti s dofinancovaním miest a obcí to bola jedna z požiadaviek ZMOS.
viac
09.05.2024
V mestách a obciach si pripomíname hodnotu slobody a demokracie
Mestá a obce si pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom uctievajú v týchto dňoch pamiatku padlých hrdinov, ktorí bojovali za ideály spravodlivosti a ľudských práv v 2. svetovej vojne.
viac
09.05.2024
Grantový program ponúka 100-tis. eur na projekty na ochranu klímy
Grantovú výzvu na zmiernenie klimatickej zmeny vyhlásila Nadácia VSE v spolupráci s Nadáciou E.ON. O granty sa môžu uchádzať najmä mimovládne a neziskové organizácie, samospráva či školy. Celková suma je 100-tis. eur, pričom na jeden projekt možno žiadať maximálne 10-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %