Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.01.2024 01:10

Fašiangy v Nitre ponúknu tradičný jarmok, koncerty aj súťaž v jedení šišiek


Ilustračná snímka, zdroj: Nitrak.sk


Jarmok, sprievod masiek i súťaž v jedení šišiek ponúknu tohtoročné fašiangové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, na Svätoplukovom námestí sa budú konať 10. februára od 10.00 h.


Fašiangový jarmok bude už tradične ponúkať výrobky umeleckých remeselníkov, zabíjačkové špeciality, kolotoč i jarmočnú náladu s flašinetom herca Ivana Gontka. "Program ponúkne aj vystúpenia speváckych a folklórnych súborov i koncert Zuzany Haasovej s kapelou The Susie Haas Band," uviedol magistrát.         

Vyvrcholením podujatia bude fašiangový sprievod s maškarami, choduliarmi a bubeníkmi. "Okrem súboru Campana Batucada v ňom budú aj mažoretky I.NIMA, maskot Corgi, študentské divadlo VYDI, žiaci základných umeleckých škôl, Družina dobových zvyklostí Tormenta, Gajdošskí trogári a ďalší účinkujúci. Chýbať nebude ani tradičné pochovávanie basy," doplnil mestský úrad.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2016
Nitra má najlepšiu kroniku na Slovensku
Hlavnú cenu v kategórii „kronika krajského a okresného mesta“ získala Kronika mesta Nitry – zápis za rok 2014 a jej autorka, mestská kronikárka Ľudmila Synaková.
viac
11.02.2020
Fašiangové slávnosti ponúknu maškarné plesy, jarmok i kultúrny program
Fašiangové slávnosti sa v Nitre a jej jednotlivých mestských častiach začnú v priebehu najbližšieho víkendu. Okrem tradičných karnevalov a maškarných plesov ponúknu aj kultúrny program a jarmok. TASR o tom informoval mestský úrad.
viac
02.02.2021
Obyvatelia Nitry sa môžu zapojiť do fašiangovej súťaže Nitránsky pupek
Nitrania sa do polovice februára môžu zapojiť do celomestskej fašiangovej súťaže s názvom Nitránsky pupek. Víťazom sa stane ten, kto pripraví najlepšiu fašiangovú špecialitu.
viac
07.02.2023
Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom
Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %