Nedeľa 16.06.2024
Dnes má meniny 
Blanka, Bianka
°C
23.05.2024 07:50

Festival Degustorium ponúkne remeselné potraviny


Ilustračná snímka, zdroj: degustorium.sk


Niekoľko desiatok rodinných fariem, manufaktúr, vinohradníkov, vinárov i špecializovaných dovozcov kvalitných potravín bude hostiť festival remeselných potravín Degustorium, ktorý bude v Kravanoch nad Dunajom 25. mája.


Ako uviedli organizátori z občianskeho združenia Slow Food Pressburg, na podujatí sa zúčastnia aj environmentalisti, odborníci na výživu i šéfkuchári.         

Festival sa v areáli Dunajského korza začína o 10.00 h a potrvá do 19.00 h. Návštevníci si budú môcť vychutnať dobré jedlo pri degustácii jedál a nápojov, na senzorických workshopoch a tiež pri počúvaní inšpiratívnych diskusií. "Tradičná remeselná potravina tvorí súčasť našej kultúrnej identity a mala by dominovať našim sviatočným, ale i tým všedným dňom. Roľníci i rodinné farmy, ktoré hospodária na pôde trvalo udržateľným spôsobom a remeselní výrobcovia musia byť podporovaní a tradičný spôsob výroby, ktorý je súčasťou nášho kultúrneho dedičstva, chránený a zvýhodňovaný," skonštatovala Petra Molnárová, ktorá vedie občianske združenie Slow Food Pressburg.         

Ako doplnila, návštevníci festivalu si budú môcť okrem dobrého jedla a pitia užiť aj bohatý sprievodný program. "Okrem špecializovaných prednášok to budú aj stretnutia so šéfkuchármi, remeselníkmi a farmármi zo Slovenska, Maďarska, Talianska i Nemecka. Súčasťou aktivít sú aj medzinárodné diskusie na tému jedla, výživy a gastronómie," dodala Molnárová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2016
Námestie v Poprade obsadili producenti slovenských výrobkov a umelci
V Poprade dnes začal piaty ročník festivalu Made in Slovakia, ktorého hlavným cieľom je dať priestor miestnym výrobcom.
viac
04.08.2016
Na Koliesku sa predstaví región Myjavy i ĽH Muzička
Lektorský workshop, určený nielen pre študentov etnografie a mladých folkloristov, otvorí vo štvrtok, 4. augusta v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár už 26. ročník obľúbeného festivalu ľudovej kultúry Koliesko.
viac
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
07.08.2019
Stredoveký festival priblíži históriu mesta a jeho okolia
Bánovce nad Bebravou sa na jeden deň prenesú do stredoveku. Názov festivalu Villa Ben, ktorý bude 17. augusta v mestskom parku, odkazuje na niekdajšie pomenovanie mesta a ponúkne remeslá, šermiarov či dobovú hudbu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %