Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.10.2017 03:00

Fiľakovo chce investovať do športu. Futbalový areál prejde zmenami


Futbalový štadión vo Fiľakove.


Samospráva uspela v projekte Slovenského futbalového zväzu na podporu výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry. V rámci neho mesto získalo dotáciu 25-tisíc eur, ktorú bude spolufinancovať sumou 5000 eur.


Areál futbalového štadióna vo Fiľakove v budúcom roku zmení svoju tvár. Najväčšou zmenou prejde telocvičňa, v ktorej trénujú miestni futbalisti a študenti gymnázia ju využívajú na telocvik. Na jej rekonštrukciu získala samospráva dotáciu cez projekt Slovenského futbalového zväzu financovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Mesto však plánuje investovať aj z vlastného. Investícia do športového areálu sa tak vyšplhá dokopy na 75-tisíc eur.

Samospráva Fiľakova uspela v projekte Slovenského futbalového zväzu na podporu výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry. V rámci neho mesto získalo dotáciu 25-tisíc eur, ktorú bude kofinancovať sumou 5000 eur. Peniaze pôjdu na nevyhnutnú čiastočnú rekonštrukciu telocvične, ktorá sa nachádza v areáli štadióna. Zrekonštruuje sa strecha budovy, vymenia sa okná, dvere a bleskozvod.

Mesto sa však rozhodlo projekt obnovy areálu štadióna podporiť z vlastného rozpočtu aj nad rámec kofinancovania. Z úveru 1,4 milióna eur, ktorý si mesto vezme od VÚB banky, vyčlenilo na tento účel 50-tisíc eur (vrátane kofinancovania projektu). Tie poputujú na ďalšiu obnovu telocvične a na najnevyhnutnejšie práce na zvyšných budovách v športovom areáli.

„O konkrétnych prácach budeme diskutovať s vedením FTC. Zatiaľ máme informáciu, že by potrebovali v telocvični vymeniť aj palubovku. Zvyšné peniaze sa minú na ostatné stavebné zázemie štadióna podľa dohody. Podpora športu je pre mesto dôležitá a chceme našim športovcom, ale aj študentom, ktorí areál využívajú, vytvoriť čo najpriaznivejšie podmienky. Vieme, že to nie je závratná suma, ale veríme, že aj táto investícia prinesie výrazne pozitívne výsledky,“ vyjadril sa primátor Attila Agócs.

Počas posledných desiatich rokov na štadióne komplexnejšie rekonštrukcie neprebehli. Najnevyhnutnejšie práce vykonáva murárska čata Verejnoprospešných služieb mesta v zimných mesiacoch. Naposledy obnovili sociálne zariadenia a šatne. Kolkári si tiež na vlastné náklady čiastočne zrekonštruovali kolkáreň. Budovy však pomaly chátrajú a v budúcnosti budú vyžadovať ďalšie investície.

Čiastočná rekonštrukcia športového areálu v hodnote 75-tisíc eur by sa mala uskutočniť v priebehu budúceho roka.

Autor: (Klaudia KOVÁCSOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
Futbalový štadión vo Fiľakove postupne mení svoj vzhľad
V posledných týždňoch sa v domovskom stánku FTC zrekonštruovali hráčske šatne, sociálne zariadenia pre divákov i priestory, ktoré využívajú kolkári.
viac
27.09.2017
Mesto investuje do rekonštrukcií štadiónov približne 160 000 eur
Mesto Dolný Kubín investuje tento rok do rekonštrukcií zimného a letného štadióna približne 160 000 eur, vrátane finančnej podpory 70 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
viac
31.08.2019
Dobrovoľní hasiči vo Fiľakove oslávili 125. výročie. Dostali novú zbrojnicu
Mesto pre DHZ zrekonštruovalo priestory v garážach mestského bytového podniku Filbyt. Samospráva na tento účel získala z Ministerstva vnútra SR dotáciu takmer 30-tisíc eur. Novú zbrojnicu odovzdali počas osláv Dní mesta.
viac
01.03.2024
Fiľakovo sa uchádza o dotáciu na rekonštrukciu štadióna FTC
Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom ostatnom zasadnutí schválili podanie žiadosti o dotáciu na rekonštrukciu vonkajších priestorov štadióna FTC. V prípade úspešnosti projektu by sa zmeny mali týkať bežeckej dráhy, tribúny i osvetlenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %