Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.10.2022 03:20

Fiľakovo získalo na obnovu vnútrobloku v centre mesta takmer 530 000 eur


Fiľakovo.


Samospráva Fiľakova získala z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) takmer 530 000 eur ako dotáciu na revitalizáciu vnútrobloku medzi ulicami Sládkovičova, Železničná a Parková v centre mesta.


"Obnova verejných priestorov na mestských sídliskách, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach. Nám sa v uplynulých rokoch podarilo zainvestovať do sídliska na Farskej lúke, kde sme vyasfaltovali cesty, postavili nové parkovisko i detské ihrisko. V týchto dňoch dokončujeme revitalizáciu spevnených plôch za 'stobytovkou' v centre mesta," informuje mesto.

Vďaka úspešnému projektu samospráva zrekonštruuje na Farskej lúke v budúcom roku aj všetky chodníky pri bytovkách.

Súčasťou najnovšieho projektu budú aj rekonštrukcie dnes už nefunkčného detského ihriska, spevnených plôch a parkoviska, chodníkov, verejného osvetlenia i revitalizácia verejnej zelene. Práce by sa mohli začať na jar budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2020
V Košiciach začali s obnovou Urbanovej veže
Minulý týždeň sa začali práce na oprave strechy a fasády, pričom ju obklopilo postavené lešenie. Obnovu exteriéru veže s celkovými nákladmi 595 000 eur realizuje nezisková organizácia Perly Gotickej cesty v rámci cezhraničného projektu s podporou eurofondov.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
25.07.2022
Vo Fiľakove vyasfaltujú sedem ulíc, obnovou prejde aj časť jedného vnútrobloku
Vo Fiľakove sa začali prípravy na rozsiahle asfaltovanie ciest a spevnených plôch. Počas najbližších týždňov sa zrekonštruuje povrch na siedmich uliciach. Komplexnou obnovou prejde aj časť vnútrobloku na Biskupickej ulici.
viac
25.08.2022
Mesto získalo dotáciu na obnovu chodníkov na Farskej lúke
Samospráva Fiľakova uspela so svojou žiadosťou o dotáciu na komplexnú obnovu všetkých existujúcich chodníkov medzi bytovými domami na Farskej lúke a v časti Daxnerovej ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %