Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.02.2020 08:15

Folkloristi pomáhajú deťom získať peniaze na liečbu


Na snímke vystúpenie folklórneho súboru Technik počas benefičného podujatia Folklór lieči v Dome umenia Piešťany 23. februára 2020. Snímka zdroj: (tasr).


Šestica folklórnych súborov z rôznych kútov Slovenska sa v nedeľu podvečer stretla na spoločnom vystúpení v Dome umenia Piešťany. Hlavným cieľom benefičného podujatia Folklór lieči bolo získanie financií na liečbu chorých detí.


„Výťažok z vystúpenia poputuje na liečbu dvoch bračekov, šesťročného Matiasa a päťročného Tobiasa a tiež pre deti z Ligy proti reumatizmu na Slovensku,“ informovali organizátori.

V programe sa predstavili folklórne súbory Slnečnica, Žito, Zobor, Šumiačan, Vysokoškolský umelecký súbor Technik a Trombitáši Štefánikovci. Okrem nich na pódiu vystúpili aj individuálni ľudoví umelci, ktorí v rámci projektu s názvom Folklór – duša Slovenska cestujú po celom Slovensku.

Benefičné podujatie prišla podporiť aj ministerka kultúry Ľubica Laššáková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Vo Zvolene dnes tancovalo štvorylku až 700 detí
Až sedemsto detí dnes (19. 5.) na pravé poludnie na Námestí SNP tancovalo historický tanec štvorylka. Jednalo sa o tretí ročník Zvolenskej štvorylky - podujatia medzinárodného významu European Quadrille Dance Festival.
viac
24.03.2019
Jar v obci privítali zapálením Moreny, ktorú hodili do vôd Váhu
Zapálením Moreny a jej hodením do vôd Váhu privítali v sobotu jar v obci Strečno v okrese Žilina.
viac
30.07.2019
Na folklórnej hrude vystúpi vyše 700 účinkujúcich, najmä z Podpoľania
S viac ako 700 účinkujúcimi, ktorých prevažnú časť tvoria podpolianske folklórne súbory a sólisti, sa už o necelé dva týždne uskutoční v Očovej v okrese Zvolen 16. ročník podujatia Očovská folklórna hruda.
viac
13.08.2019
Levický okres bude v septembri patriť folklóru
Folklórne hudobné i tanečné súbory so stovkami účinkujúcich predstavia svoje umenie na 12. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Takí sme 2019. Podujatie sa bude tradične konať v rôznych obciach Levického okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %