Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
18.11.2019 08:00

Folklórny festival Východná získal ocenenie CIOFF International Festival


Prezidentka Slovenskej národnej sekcie CIOFF Katarína Babčáková a členka výboru, delegátka Agáta Krausová na prelome októbra a novembra zastupovali Slovensko na 49. svetovom kongrese Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d’Arts Traditionnels v čilskom Santiagu. Pre Folklórny festival Východná získali prestížne označenie CIOFF® International Festival.


Folklórny festival Východná sa bude v roku 2020 niesť v duchu prestížneho medzinárodného ocenenia CIOFF International Festival. Získal ho na 49. svetovom kongrese Medzinárodnej rady organizátorov folklórnych festivalov a ľudového umenia (CIOFF).


Kongres sa konal na prelome októbra a novembra v čilskom Santiagu. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti Národného osvetového centra (NOC) v Bratislave Alexandra Žilavá.       

Doplnila, že Slovensko na kongrese zastupovali prezidentka Slovenskej národnej sekcie CIOFF Katarína Babčáková a členka výboru Agáta Krausová. "Slovenská národná sekcia na kongrese Medzinárodnej rady organizátorov folklórnych festivalov a ľudového umenia UNESCO predstavila výsledky práce počas svojej len niečo vyše ročnej existencie v oblasti sprostredkúvania výmen folklórnych kolektívov v medzinárodnom kontexte. A ďalšie zámery rozšírenia svojho pôsobenia i v oblasti vzdelávacej a publikačnej činnosti v prostredí folklórneho hnutia," uviedla Žilavá.       

"Prezidentka Severoeurópskeho a stredoeurópskeho sektora Suzanne Kramer z Luxemburska označila tieto systematické aktivity za príkladný spôsob napĺňania cieľov prestížnej mimovládnej organizácie, ktorá združuje 103 krajín celého sveta," dodala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti NOC.       

Folklórny festival Východná organizuje NOC, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2022
Folklórny festival Východná sa uskutoční na prelome júna a júla
Folklórny festival Východná (FFV) 2022 sa bude konať od 29. júna do 3. júla. Symbolom tohtoročného festivalu budú letokruhy. Informovala o tom Alexandra Žilavá z Národného osvetového centra (NOC).
viac
25.06.2022
ARRIVA bude počas 67. FF Východná zabezpečovať bezplatnú kyvadlovú dopravu
ARRIVA je jedným z partnerov podujatia, ktoré sa po dvojročnej prestávke vynútenej pandémiou bude konať od 29. júna do 3. júla 2022.
viac
06.06.2023
Folklórny festival Východná bude tento rok trvať tri dni
Folklórny festival Východná sa tento rok uskutoční v termíne od 30. júna do 2. júla. Návštevníci počas neho uvidia celovečerné programy, predstavia sa víťazi celoštátnych súťaží a pripravené sú aj vzdelávacie programy pre deti a dospelých.
viac
30.06.2023
Folklórny festival Východná ponúkne celovečerné aj vzdelávacie programy
Celovečerné programy, víťazov celoštátnych súťaží aj vzdelávacie programy pre deti a dospelých pripravili organizátori pre návštevníkov tohtoročného Folklórneho festivalu Východná. Podujatie sa začína v piatok a potrvá do nedele 2. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %