Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.11.2018 10:35

Foto výstava Človečina v Turci


Ilustračný výrez plagátu


Priatelia fotografie sa môžu opäť tešiť na zaujímavú tematickú foto výstavu s názvom „Človečina v Turci“. Výstava vznikla a bude prezentovaná počas mesiaca fotografie a chce prezentovať viacero tém, v ktorých ľudská stopa zohráva vždy významnú stopu.


 

 

Výstavu pripravil fotoklub TuFoTím a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

TuFoTím je mladý fotoklub spájajúci foto-nadšencov z Turca so zameraním na rôzne fotogragické žánre. Fotografujeme krajinu, prírodu, portréty, streetku aj abstrakciu. Digitálne aj analógovo, farebne aj čiernobielo.

„Názov „Človečina v Turci“ vyjadruje jednak lokalitu, v ktorej boli zábery získané a zároveň naznačuje, že všetky fotografie v sebe nesú pôsobenie človeka. Pritom, nie vždy ide o portrét človeka alebo o náhodných okoloidúcich pri street fotografii. Nájdeme tu aj práve vyzuté topánky alebo štipce, z ktorých už niekto zvesil prádlo.

Výstava sa skladá z troch kolekcií. Prvá kolekcia zaznamenáva udalosti z uplynulého roka 2018. Nájdeme tu športové podujatia, dokumentárne zábery z upratovania po požiari Martinskej tržnice, z protestov na námestí, či osláv založenia Československa.

Druhú tvoria fotografie, kde divák ľahko rozpozná čosi typické pre náš región, a pritom sa dej na fotografii mohol odohrať kedykoľvek. Rozostavaná dlažbu na Martinskej pešej zóne, Mošovský jarmok, prerábka v typickej tehlovej bytovke, ferratový výstup na Martinské Hole, ľúbivý portrét v prostredí Múzea slovenskej dediny.

Tretia kolekcia je výsledkom fotografickej hry, kedy členovia klubu počas jedného dňa fotografovali každú hodinu niečo vo svojom okolí. Je to osobná výpoveď autorov, ktorá divákom umožňuje nahliadnuť do ich bežného dňa a ukazuje ich fotografické zručnosti.

Členovia fotoklubu TuFoTím sa stretávajú raz mesačne v klubových priestoroch TKS - Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine,“ približuje Zuzana Vajdová.

Verejnosti bude výstava sprístupnená od 23. novembra do 3. decembra 2018 v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.

Vernisáž výstavy bude 22. novembra 2018 o 17.00 h.

Všetci ste srdečne vítaní.

Autor: Mgr. Radoslav Pančík, Turčianske kultúrne stredisko v Martine


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Palatínovo dedičstvo
V závere Roku Juraja Turza v Žilinskom kraji Turčianske kultúrne stredisko v Martine pripravuje spomienkovú slávnosť s názvom Palatínovo dedičstvo, ktorá sa uskutoční v sobotu 15. októbra 2016 o 17. hodine v Evanjelickom kostole v Necpaloch.
viac
28.11.2016
Vianoce na Orave v podobe ľudového jarmoku, výstavy i zvykoslovného programu
Podoby vianočných sviatkov ožijú na Orave tento rok v decembri v troch podobách.
viac
08.12.2016
Krásy zimy - výstava výtvarných diel
Vernisáž výstavy sa uskutoční 15. 12. 2016 o 16. hodine. Verejnosť si môže vystavené diela pozrieť do 10. 1. 2017 v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.
viac
24.03.2017
O zlatú guľôčku 2017
Regionálna nesúťažná prehliadka detských sólistov spevákov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %