Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.07.2016 06:12

Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu


Pozvánka.


V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku. Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.


 Francúzsky deň sa v centre Bratislavy organizuje už šiestykrát. Program sa začína o 14. hodine. Na Hlavnom námestí vznikne "francúzska dedina" s približne 20 stánkami, ktoré budú ponúkať rozličné služby, jedlá i nápoje. "Od 16:30 hod. sa začnú aj kultúrne a hudobné vystúpenia, pričom v tomto roku na pódiu vystúpia francúzske zoskupenia La Tęte Ailleurs a Matissyah, takisto slovenská speváčka Andrea Zimányiová i víťazky speváckej súťaže Spievam po francúzsky," informoval tlačový atašé Veľvyslanectva Francúzskej republiky na Slovensku Didier Rogasik.      

"Na nádvorí Múzea mesta Bratislava sa deti môžu zapojiť do rôznych kreatívnych hier, samozrejme, pod dohľadom dospelých hovoriacich po francúzsky i po slovensky," dodal Rogasik.      

Oslavy francúzskeho štátneho sviatku v hlavnom meste Slovenska inicioval v roku 2011 predchádzajúci veľvyslanec Jean-Marie Bruno. Po úspechu premiérového ročníka sa ambasáda rozhodla v projekte pokračovať. Francúzske veľvyslanectvo a Francúzsko-slovenská obchodná tieto oslavy organizujú v spolupráci s Francúzskym inštitútom na Slovensku, Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy, mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto, Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom (BKIS) a ďalšími partnermi.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
21.12.2016
Silvestrovať sa bude tento rok na Hviezdoslavovom námestí
Ani tento rok hlavné mesto nezaháľalo, čo sa týka príprav na tohtoročný Silvester, aby všetkým Bratislavčanom aj návštevníkom mesta prinieslo veľa radosti a potešenia.
viac
03.12.2019
Staré Mesto je pripravené na zimnú údržbu
Staré Mesto je dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu. Skonštatovala to starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová počas kontrolného dňa v spoločnosti TS Starého Mesta, a. s. (TSSM, as. S.), ktorá v centrálnej bratislavskej štvrti zabezpečujú zimnú údržbu.
viac
04.10.2021
Staré Mesto je hrdým partnerom projektu Jedlo navyše
Mestská časť Bratislava-Staré Mesto sa stala súčasťou unikátneho slovenského projektu Jedlo navyše. Jeho cieľom je pomôcť ľuďom v hmotnej núdzi prostredníctvom voucherov, ktoré môžu vymeniť vo vybraných prevádzkach za jedlo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %