Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
16.05.2024 11:05

Fungovanie detských ambulantných pohotovostí sa od júla skráti


Snímka zdroj: Záhorí.sk


Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti sa od júla skrátia z 22:00 hod na 20:00 hod. Vyplýva to z novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorú v utorok schválili poslanci Národnej rady SR.


Nová legislatíva upravuje aj ordinačné hodiny pediatrov v bežných ambulanciách. Pacientom budú k dispozícii každý pracovný deň v týždni, z toho minimálne jeden deň do 16:00 hod.  

Opatrenia majú podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej zabezpečiť dostupnú zdravotnú starostlivosť pre deti na celom Slovenskom, kým do systému nepríde nová generácia pediatrov. Zmeny šéfka rezortu avizovala po májových rokovaniach so zástupcami pediatrov a Združením miest a obcí Slovenska.  

Novela zákona prináša zmeny aj pri zavádzaní optimalizácie siete nemocníc. Upravuje možnosť vydávať tzv. vyhlášku o kategorizácii aj v priebehu roka a pri viacerých úkonoch predlžuje lehoty o jeden rok.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2023
ZMOS odmieta konsolidáciu detských ambulantných pohotovostí
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) odmieta avizovanú konsolidáciu detských ambulantných pohotovostí. Poukazuje pritom na to, že v súvislosti optimalizáciou siete nemocníc sa má rušiť aj päť pôrodníc.
viac
01.06.2023
ÚMS je znepokojená s avizovaným rušením detských ambulantných pohotovostí
Únia miest Slovenska (ÚMS) je znepokojená s avizovaným rušením detských ambulantných pohotovostí. Kritizuje rezort zdravotníctva, že v tejto veci nekomunikoval so zástupcami miestnej samosprávy. Vyzýva ho na stretnutie.
viac
06.07.2023
ZMOS naďalej odmieta konsolidáciu detských ambulantných pohotovostí
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) naďalej odmieta avizovanú konsolidáciu detských ambulantných pohotovostí. Poukazuje pritom na to, že dostupnosť do 30 minút je pre sociálne znevýhodnené kategórie obyvateľov nereálna.
viac
07.05.2024
Fungovanie detských pohotovostí by sa mohlo od júla skrátiť
Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti by sa mohli od 1. júla skrátiť z 22:00 hod na 20:00 hod.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %