Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
30.01.2017 10:27

Furmani prilákali do Hriňovej asi 2500 ľudí


Dokopy súťažilo 19 furmanov, každý s párom koní.


Okolo 2500 návštevníkov zavítalo počas tohto víkendu na 14. ročník Zimnej furmanskej súťaže ťažných koní, ktorá sa konala v Hriňovej v okrese Detva.


Fujaru, ktorá je cenou za najlepšieho furmana, si odniesol Lukáš Jurko z Ľubovca pri Prešove. O podujatí informoval primátor Hriňovej Stanislav Horník.      

Súťaž sa začala sprievodom furmanov po meste. Tí si potom zmerali sily pri futbalovom ihrisku na Murínke v troch disciplínach - slalom na čas, silová súťaž v páre a silová súťaž v jednotke. "Prihlásilo sa celkom 19 furmanov s párom koní. Okrem piatich domácich súťažiacich prišli do Hriňovej napríklad aj furmani z Detvy, Krupiny, Golianova či Kolárova."        

Diváci mohli okrem súťaže vidieť aj vystúpenie folklórnych súborov a organizátori na mieste pripravili aj autogramiádu knihy Báťkoviny od hriňovského humoristu Matúša Báťku. Jej prvý náklad sa totiž ešte minulý rok rýchlo vypredal, a tak mesto pripravilo dotlač.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2017
Prípravy na 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou vrcholia
Najnavštevovanejšie kultúrne podujatie Podpoľania, 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve sa blíži, mesto dolaďuje organizačné prípravy. Festival sa rozozvučí v Detve od štvrtku 6. júla v Dome kultúry A. Sládkoviča a od piatku 7. do nedele 9. júla 2017 v areáli prírodného amfiteátra.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
30.01.2023
Furmani s ťažnými koňmi po prestávke opäť súťažili o Hriňovskú fujarku
Zimná furmanská súťaž ťažných koní o Hriňovskú fujarku, ktorej 18. ročník sa uskutočnil v sobotu v Hriňovej, pozná svojich víťazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %