Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
13.07.2019 03:10

Futbalový turnaj starostov obcí Benice, Príbovce a Rakovo


Ilustračný výrez plagátu


V sobotu 6. júla usporiadali starostovia obcí Benice, Príbovce a Rakovo už XVIII. ročník Futbalového turnaja starostov obcí o putovný pohár. Tento turnaj sa od roku 2002 koná každoročne na futbalovom ihrisku Telovýchovnej jednoty Dynama Príbovce v Beniciach.


Tento ročník organizačne zabezpečovala obec Benice. Zakladatelia „Futbalový turnaj starostov obcí Benice, Príbovce a Rakovo“ boli bývalí starostovia obcí Vladimír Koželuha, Juraj Mucha a Ján Franek. Neskôr aj Jozef Košút, starosta obce Ležiachov, nakoľko prvých pár ročníkov sa aj obec Ležiachov zúčastňovala futbalového turnaja. Tieto obce žili a rástli neoddeliteľne spolu a už od dávna mali spoločnú históriu a budú mať aj spoločnú budúcnosť. V rokoch 1971 až 1989 tvorili jeden administratívny celok so spoločným Miestnym národným výborom v Príbovciach. Príbovce tak boli tzv. stredisková obec.

Turnaj si dal za cieľ stretávanie bývalých, terajších futbalistov, obyvateľov jednotlivých obcí a ich rodinných príslušníkov, prípadne občanov ktorí majú nejaký vzťah k usporiadateľským obciam. Proste dostať na ihrisko čo najviac ľudí a schuti si zahrať alebo pozrieť futbal a hlavne stráviť spolu spoločné chvíle, zabaviť sa pri hudbe a guľáši.

Na turnaji štartovalo veľa kvalitných futbalistov zo všetkých zúčastnených obcí a družstvo z nich zložené by určite hralo o popredné miesta v okresnej futbalovej súťaži.  Turnaj sa hral systémom každý s každým.

Počas turnaja odohrali zápas aj prípravkári TJ Dynamo Príbovce. Chlapci odohrali zápas medzi sebou a tak bolo možné vidieť v akcií naše budúce nádeje. Na zápas sa prišiel pozrieť, dnes už hráč maďarského Ferencvárosu, Michal Škvarka. Michal začínal svoju futbalovú kariéru v TJ Dynamo Príbovce. Neskôr pôsobil v MŠK Martin a od roku 2009 v MŠK Žilina kde počas svojho pôsobenia v sezóne 2016/2017 a 2017/2018 mal na ramene kapitánsku pásku.

V poobedňajších hodinách mali deti možnosť zúčastniť sa súťaže, kde si otestovali svoju vytrvalosť a šikovnosť. Počas celého dňa bol deťom k dispozícií aj skákací nafukovací hrad.

V minulosti sa turnaja zúčastňovali aj iné obce ako hostia, napríklad obec Kláštor pod Znievom alebo obec Hodslavice, okr. Nový Jičín na Morave (ČR). Bolo tomu aj tento rok, turnaja sa zúčastnila družobná obec Hodslavice. Obec Hodslavice, rodná obec českého historika, politika a kultúrneho činiteľa Františka Palackého (*14.6.1798, Hodslavice – † 26.5.1876, Praha), je družobná obec s obcou Príbovce od roku 1958.

Turnaj nakoniec vyhrala obec Príbovce, na druhom mieste sa umiestnili Benice, tretí skončili naši hostia z Hodslavíc a na štvrtom mieste skončilo Rakovo. Putovný pohár teda putoval z Rakova do Príboviec.

O občerstvenie, hudbu, dobrý guľáš a posedenie, bolo postarané. Poďakovanie za pomoc a ochotu pri organizovaní turnaja patrí všetkým, ktorí sa akoukoľvek formou zaslúžili o podarený priebeh futbalového turnaja.

Snímky: Milan Remšík a TJ Dynamo Príbovce

Autor: Ľubomír Žila


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
V obci spustili petíciu za odvolanie starostu
V obci Chorvátsky Grob dnes štartuje petícia za vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu Radovana Benčíka.
viac
29.07.2016
Poskytovanie príspevku starostovi na dôchodkové doplnkové sporenie
Jednou z často kladených otázok je, či obec ako zamestnávateľ môže prispievať aj starostovi či primátorovi na dôchodkové doplnkové sporenie.
viac
14.02.2017
Plat starostu sa vždy určuje dopredu, nie spätne
Užitočné rady a informácie - právna poradňa v Obecných novinách. Odpovedá JUDr. Daniela Franzenová zo Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %