Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.11.2020 08:25

Galéria mesta Bratislavy založila galerijnú radu


Snímka zdroj: (gmb.sk).


S cieľom skvalitňovania činnosti a v záujme tvorby vzťahu s novými publikami Galéria mesta Bratislavy (GMB) založila galerijnú radu. Rada GMB je externý poradný orgán štatutára galérie najmä v oblasti koncepcie jej rozvoja.


Naším zámerom je smerovať GMB ako mestskú kultúrnu inštitúciu k väčšej otvorenosti, aktuálnosti a intenzívnejšiemu a najmä dlhodobému vzťahu s verejnosťou. Prioritami sú odbornosť a dostupnosť s dôrazom na atraktívne formy vzdelávania," priblížila novú koncepciu rozvoja riaditeľka GMB Katarína Trnovská.      

Kolektívny poradný orgán tvorí sedem členov, domácich i českých autorít primárne z radov odbornej verejnosti. Na funkčné obdobie rokov 2020 - 2023 boli do Rady GMB menovaní Milena Bartlová, historička výtvarného umenia z Katedry teórie a dejín umenia Umprum v Prahe, Michal Čudrnák, vedúci oddelenia digitálnych zbierok a služieb lab.SNG, Lucia Gavulová, kurátorka súčasného umenia a riaditeľka Ceny Oskára Čepana, Ondřej Chrobák, historik výtvarného umenia a hlavný kurátor Moravskej galérie v Brne, Martin Jančok, architekt, zakladateľ ateliéru PLURAL, Lucia Tkáčová, nezávislá umelkyňa, a Ľubica Vandáková, predsedníčka predstavenstva združenia Slovak Compliance Circle.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2018
Koncepcie rozvoja v oblasti tepelnej energetiky z európskej podpory
Subjekty územnej samosprávy a neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby môžu využiť európsku podporu na vypracovania regionálnych a lokálnych nízkouhlíkových stratégií. V rámci nich si môžu obce zabezpečiť aj povinné aktualizácie koncepcií rozvoja v oblasti tepelnej energetiky.
viac
09.05.2020
Nadácia mesta Bratislavy otvára štipendijný program Umenie
Hlavné mesto prostredníctvom nadácie vyčlenilo v tomto roku vo svojom rozpočte 50 000 eur na podporu profesionálnych umelcov, profesionálnych kritikov, teoretikov, historikov, výskumníkov a iných odborných pracovníkov profesionálne pôsobiacich v oblasti reflexie umenia a kultúry v Bratislave.
viac
28.07.2020
Nadácia Bratislavy dá takmer 150 000 eur na komunitný život a umelecké štipendiá
Nadácia mesta Bratislavy rozdelí v grantovom programe Komunity a štipendijnom programe Umenie takmer 150 000 eur medzi vybrané projekty. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.
viac
19.01.2022
Nadácia Bratislavy otvára prvé tohtoročné výzvy v oblasti kultúry a umenia
Do 14. februára sú pre záujemcov z oblasti profesionálneho umenia a kultúry otvorené dve výzvy v grantovom programe Kultúra, tvorba a uvedenie diela a kultúrne priestory, a výzva v rámci štipendijného programu Umenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %