Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.04.2018 08:21

Gemersko-malohontské múzeum otvára začiatkom apríla turistickú sezónu


Ilustračná snímka, zdroj: GemerLand


Štyrmi prebiehajúcimi i novými výstavami otvorí 7. apríla aktuálnu turistickú sezónu Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote, ktoré je vďaka založeniu v roku 1882 piatym najstarším na Slovensku.


 „Gemersko-malohontské múzeum návštevníkom počas nadchádzajúcej turistickej sezóny ponúkne prehliadku stálych expozícií aGemersko-malohontské múzeum výstav nielen počas pracovného týždňa, teda v pondelok až piatok od 8.00 do 16.00 h, ale aj v sobotu a nedeľu v čase od 9.00 do 17.00 h,“ konkretizovala PR referentka Martina Oštrom Mareková.       

Počas apríla môžu návštevníci múzea podľa jej slov vidieť štyri výstavy. Prvou je Dieťa a jeho svet, ktorá predstavuje obdobie narodenia, krstu, predškolský a školský vek, detský odev, nábytok a v neposlednom rade aj hračky a hry. Druhá výstava má názov Vesmír očami detí a je tradičnou súťažnou prehliadkou výtvarnej tvorby detských prác žiakov z okresu Rimavská Sobota s tematikou vesmíru.       

Tretia výstava, ktorú sprístupnia 10. apríla, je pomenovaná Kremíkové nebo. „Prezentovaných na nej bude približne 30 kusov výpočtovej techniky používanej predovšetkým na území Československa a neskôr na Slovensku v období  rokov 1980 až 2000,“ priblížila PR referentka múzea.       

Poslednou v aprílovej ponuke GMM je výstava mladého výtvarníka Rolanda Neupauera Nesúvislosti. „Obsahuje nové diela umelca, v ktorých je možné sledovať jeho posuny a smerovanie v rámci abstraktnej maľby,“ uzavrela Oštrom Mareková.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
V Hnúšti otvoria nové turistické infocentrum
Poskytovanie informácií návštevníkom mesta o možnostiach turizmu v meste i okolí a predaj suvenírov bude hlavnou úlohou nového turistického infocentra, ktoré v Hnúšti na severe okresu Rimavská Sobota začne fungovať v polovici júna.
viac
05.10.2016
Výstava v múzeu prezentuje dejiny krajčírstva v meste
Dejiny krajčírstva v Rimavskej Sobote v období od vzniku krajčírskeho cechu pravdepodobne na prelome 16. a 17. storočia až do polovice 20. storočia prezentuje aktuálna výstava Pohľad do minulosti krajčírstva.
viac
08.09.2021
Výstava priblíži život aj hrozby, ktorým čelí syseľ pasienkový
Život, prostredie aj ohrozenia, ktorým sysle na Slovensku čelia, priblíži počas nasledujúcich mesiacov Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote. Výstava, ktorej vernisáž sa uskutoční vo štvrtok (9. 9.), potrvá do januára 2022.
viac
09.03.2022
Turistickú sezónu otvára výstava o vývoji kníhtlačiarstva
Turistickú sezónu na Fiľakovskom hrade otvára výstava približujúca vývoj kníhtlačiarstva od stredoveku po súčasnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %