Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
04.11.2023 08:55

Golianovo: Popri cyklotrase vznikla nová rozhľadňa


Ilustračná snímka (TASR)


Popri cyklochodníku spájajúcom obec Golianovo s mestom Vráble v okrese Nitra vznikla nová rozhľadňa. Jej výstavba sa začala v októbri minulého roka, podľa zmluvy so zhotoviteľom bude ukončená do 6. novembra.


Nová rozhľadňa by mala byť skolaudovaná do konca tohto roka, informoval Nitriansky samosprávny kraj, ktorý výstavbu financoval. Náklady dosiahli 300.000 eur.

Dvojpodlažný objekt rozhľadne s rozmermi 15 krát 15 metrov je vysoký celkovo 22 metrov. Dve drevené plošiny sú umiestnené na oceľovej konštrukcii. Prvá plošina sa nachádza vo výške deväť metrov, druhá vo výške 19 metrov. Súčasťou projektu je schodisko, šikmá strecha s plechovou krytinou, bleskozvod a svetelné prekážkové značenie, napájané z batérií.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2017
Nový poľsko-slovenský projekt prinesie rozhľadňu aj cyklotrasu
Vďaka cezhraničnej spolupráci vybudujú, okrem iného, novú cyklotrasu na slovensko-poľskej hranici. Bude kopírovať historickú cestu Jozefínka.
viac
04.01.2018
Rozhľadňa na Kamennej hore dostáva novú podobu
Drevená rozhľadňa vysoká 9,6 metra v Bardejove, smerom na Bardejovské kúpele, má potenciál stať sa novou atrakciou regiónu. Uviedol to riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) "ŠARIŠ" - Bardejov Radomír Jančošek.
viac
29.10.2018
Nová unikátna cyklotrasa vedie do kúpeľov, miesto na nej majú chodci aj cyklisti
Štyri kilometre novej cyklotrasy sa tiahnu rovinatým terénom i zákrutami, lemujú tok rieky Váh a vedú až na priehradný múr Nosickej priehrady. Štedrú šírku cyklotrasy v rozmedzí až do 4,5 m umožnilo rozšírenie koruny ochrannej hrádze a využitie podporných gabiónových múrov.
viac
16.02.2024
Pri obci Golianovo vznikla nová 22 metrov vysoká rozhľadňa
Pri obci Golianovo v okrese Nitra vznikla nová rozhľadňa. Autorom projektu je architekt Peter Mizia. Drevená rozhľadňa na štyroch nosníkoch je súčasťou miestnej cyklotrasy Nitra - Vráble.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %