Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.08.2020 11:25

Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty


Banner.


Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.


Na finančnú pomoc sa vyčlenilo celkovo 30 000 eur.

„Obyvatelia sami najlepšie vedia, čo treba vylepšiť na ich sídlisku, aby tam mohli tráviť voľný čas a cítili sa dobre. Prvý ročník programu priniesol niekoľko originálnych projektov a verím, že aj druhý ročník bude motivovať na zaujímavé nápady,” hovorí Gabriel Szabó, podpredseda predstavenstva spoločnosti Slovnaft, ktorá spolu s Nadáciou Ekopolis grantový program spustila.

Grantový program Dobrý sused podporuje finančne nápady na zlepšenie kvality života komunít v okolí bratislavskej rafinérie. O grant môžu požiadať registrované mimovládne neziskové organizácie, základné, stredné a materské školy, centrá voľného času a komunitné centrá, ale aj samotné samosprávy. Témy projektov by sa mali sústrediť na vytváranie alebo obnovu zaujímavých lokalít, na voľnočasové aktivity obyvateľov či budovanie zázemia na rozvoj vodáckeho a cyklistického športu.

V prvom ročníku programu Dobrý sused sa podalo 22 žiadostí o grant, podporili 12 z nich. Podarilo sa napríklad zrekonštruovať detské ihrisko v Rovinke, zorganizovať školu kajaka AŠK Inter Bratislava pre deti zo základných škôl, kúpiť vybavenie na turnaje hokejbalu občianskeho združenia HBK vo Vrakuni či dobudovať detské ihrisko v Materskej škole Hnilecká.

Podporené projekty sa musia zrealizovať do troch mesiacov od pridelenia grantu. Bližšie informácie o kritériách programu a formulár žiadosti sú k dispozícii na webových stránkach www.slovnaftludom.sk a www.ekopolis.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
19.08.2022
Grantový program Slovnaftu „Dobrý sused“ podporí 9 dobrých nápadov
Aktuálny štvrtý ročník grantového programu Dobrý sused pomáha uviesť do života ďalšie komunitné projekty.
viac
26.09.2023
Dobrý sused podporil v tomto roku 18 komunitných projektov
Basketbalové koše nastaviteľné aj pre menšie deti, nové ovocné stromy a vyvýšené záhony, a dokonca aj solárna sušička na liečivé bylinky. Stačilo osloviť dobrého suseda, a peniaze sa našli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %