Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.09.2017 06:15

HAHADU 2017 je tu pre všetkých nadšencov horskej cyklistiky a behu


Pozvánka.


Už v sobotu 9. septembra 2017 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2017, v poradí 6. ročníku športového podujatia.


Cieľom organizátorov je pritiahnuť hlavne deti k športu v krásnom prostredí handlovských kopcov. Vybrať si môžete detský minibeh, duatlon, duatlon štafetu, Handlovskú krosdesiatku alebo Handlovskú MTBdvadsiatku.

 

Registrujte sa do 9. septembra 2017, môžete aj online

V minulom roku bolo do kalendára celomestských podujatí v Handlovej zaradené podujatie, ktoré svojou kvalitou presvedčilo. Nadšenie hasiča Jozefa Tínesa a organizácia predchádzajúcich ročníkov oslovila a handlovskí poslanci ho schválili v rámci kalendára celomestských podujatí pod gesciu Centra voľného času v Handlovej.

Hlavnou cieľovou skupinou podľa Jozefa Tínesa, hlavného organizátora, nositeľa myšlienky aj realizátora predchádzajúcich ročníkov sú deti do 15 rokov, ktorým takto vytvára, v spolupráci s ďalšími nadšencami, priestor na športové aktivity v meste. „Podujatie je pre všetkých, ktorí majú radi šport. Najviac ma teší, keď prídu deti do 15 rokov a zúčastnia sa minibehu v dĺžke 250 m. Nech deti zoberú rodičov alebo rodičia deti a prídu. Nahlásiť sa môžu na štarte.“, uviedol Tínes s tým, že podujatie nie je „zošnurované“ a presne nalinkované, ale je to príjemné stretnutie športovcov.

Na stránke HAHADU nájdete aj odporúčanie k registrácii: „Ak si nestihol registráciu do 28. 8. nevadí.  Určite nemáš času na rozdávanie. Prečo sa teda oň okradnúť pri registrácii na mieste. Stačí ak vyplníš formulár na www.casomierapt.sk a zostane ti dostatok času na rozbehanie či vyladenie bicykla.“

 

Príďte povzbudiť športovcov

Podujatie je zaujímavé aj pre divácku verejnosť. Najlepšie miesta, z ktorých budete môcť sledovať zápal športovcov sú na Strelnicu v Handlovej, kde je štart a cieľ duatlonu a ostatných disciplín. Na svoje si prídu diváci pri Konštatníte – jazere, ktoré vzniklo po povrchovej ťažbe hnedého uhlia v meste.

Duatlon pozostáva z 20 km dlhej trate v sedle bicykla, alebo 10,1 km po vlastných pre všetkých. Predpokladaný „dobeh“ prvého duatlonca sa predpokladá krátko po 12. hodine.

Tohtoročnú trať podľa stránky organizátora tvoria: „Takmer 4 km stúpania, 2 km zjazdu na hranici života, 400 m singletrack a hlavne 0 m po asfalte či betóne. Trať neskutočne dospela a asi sa aj zrýchlila.“

6. ročník HAHADU sa koná v sobotu 9. septembra 2017 so štartom o 10. hodine na Strelnici za Handlovou.

Vítaní sú všetci vyznávači horskej cyklistiky a behu v horskom teréne. Na podujatie pozývajú: CVČ Handlová, ŠK Achilles, Ing. Jozef Tínes a mesto Handlová.

Kompletné propozície, presné časy a podmienky registrácie nájdu záujemci na stránke http://hasicjojo.webnode.sk.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2017
Siedmy ročník Birell BikeFestu 2017 klope na dvere
Posledný májový víkend bude už tradične v bikeparku Kálnica patriť najväčšiemu bicyklovému festivalu na Slovensku.
viac
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
06.09.2018
HAHADU 2018: Duatlon s dobrovoľným štartovným, ktoré pomôže Martinke
V sobotu 8. septembra 2018 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2018, v poradí 7. ročníku športového podujatia. Cieľom organizátorov je pritiahnuť hlavne deti k športu v krásnom prostredí handlovských kopcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %