Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.06.2016 06:33

Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu


Sídlo mestskej spoločnosti Hater.


Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.


Radnica na túto investičnú akciu dostala financie z Environmentálneho fondu.      

"Z Environmentálneho fondu sme dostali dotáciu vo výške 180 000 eur, z ktorej sa bude hradiť nákup vozidla na zber a separáciu odpadu. Tento automobil by mal rozšíriť mobilný park našej mestskej spoločnosti Hater, ktorá bude prostredníctvom vozidla zabezpečovať aj čistenie mesta a veľkých plôch v meste," uviedol Martin Podoba z referátu regionálneho rozvoja a strategického plánovania Mestského úradu v Handlovej.       

Vyčíslil, že hodnota automobilu predstavuje odhadom 200 000 až 230 000 eur, čiže mesto sa bude na jeho kúpe spolupodieľať svojimi financiami. Mesto na jeho dodávateľa vyhlási verejnú súťaž.       

So zberom, likvidáciou a separovaním odpadu súvisí aj ďalší projekt mesta, na ktorý žiada prostriedky z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Ako pripomenul Podoba, jeho zámerom je postaviť v banskom meste kompostáreň. "Tá by mala byť rozdelená na dve časti, jednou je stavebná časť a druhou je technická. V stavebnej časti pôjde o vybudovanie samotnej kompostárne a v druhej o nákup techniky a vozidiel," spresnil.       

Radnica má ambíciu investíciu financovať z výzvy, ktorá sa dotýka predchádzania vzniku odpadov a vyhlásilo ju Ministerstvo životného prostredia SR. Predpokladané náklady na investíciu odhadla na 908 040 eur, na financovaní projektu by sa mala podieľať sumou 45 402 eur.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2020
Považskobystrická radnica získala viac ako 50 000 eur za separovanie odpadu
Viac ako 50 000 eur získala považskobystrická radnica od Environmentálneho fondu za triedenie odpadu v minulom roku. Podiel separovania odpadu dosiahol v meste v minulom roku takmer 33-percentnú úroveň.
viac
01.08.2020
Predĺženie termínu na vydanie rozhodnutia v rámci 31. výzvy OPKZP
Oznam o zmene lehoty Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako Sprostredkovateľského orgánu pre Operačný program Kvalita životného prostredia na vydanie rozhodnutia o žiadosti o poskytnutie NFP v rámci 31. Výzvy.
viac
23.11.2021
Na recykláciu odpadu dostanú obce 10 miliónov eur
Výzvu odsúhlasila ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, ktorej rezort plní funkciu Centrálneho koordinačného orgánu pre eurofondy.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %