Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.01.2021 03:40

Handlová chce zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku i vybudovať detské jasle


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Handlovej plánuje v tomto roku zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste i vybudovať detské jasle. Zabezpečiť chce i ďalšie investičné akcie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


„Veľmi ma teší, že sa nám podarilo namodelovať rozpočet mesta tak, aby sme dokázali kryť výdavky, teda služby mesta, činnosť našich organizácií a zároveň sa nám do neho podarilo implementovať niekoľko investičných projektov, na ktoré už máme schválené zdroje z Európskej únie (EÚ),” povedala primátorka Silvia Grúberová.

V rozpočte mesto podľa nej našlo priestor aj pre projekt revitalizácie vnútrobloku na sídlisku Morovnianska cesta, o ktorom už dlho rozprávalo, ale ešte nie je vidieť výsledky. „Bolo to spôsobené pandémiou. Nevedeli sme, či dokážeme ustáť financovanie. Keď sme vedeli, že sa nám to podarí, vyhlásili sme verejné obstarávanie, ktoré už má víťaza a teraz pracujeme na zmluve, aby sa na jar už reálne začali práce,” spomenula.

Samospráva rovnako počíta s realizáciou projektu podpory a rozvoja služieb starostlivosti o deti do troch rokov, teda s vybudovaním detských jaslí, na ktoré má prisľúbené fondy. Zabezpečiť chce i rekonštrukciu strechy na útulku Jazmín či podporu turistickej infraštruktúry Miestnej akčnej skupiny Žiar.

„Podľa súčasných odhadov budeme mať vytvorený rezervný fond v takom objeme, aby sme dokázali realizovať investičné akcie, ktoré poslanci schvália v prvom štvrťroku tohto roka,” avizovala Grúberová.

Okrem projektu Podpory zamestnateľnosti v regióne horná Nitra, ktorý bude pomáhať baníkom pri rekvalifikácii, primátorka spomenula aj projekt na spracovanie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu v meste. „Aj spolufinancovanie tohto projektu si našlo miesto v rozpočte, preto predpokladám, že tento rok bude bohatý na eurofondové projekty,” uzavrela.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2020
Prievidzská samospráva plánuje vybudovať aj mestské detské jasle
Prievidzská samospráva chce v tomto roku vybudovať cyklotrasu na území mesta. Na investíciu získala nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako milión eur. Ide o jednu z investícií, ktoré plánuje zrealizovať v tomto roku.
viac
17.06.2020
Vnútroblok na Morovnianskej ceste zatiaľ rekonštruovať nebudú
Vnútroblok na sídlisku Morovnianska cesta v Handlovej zatiaľ rekonštruovať nebudú. Samospráva k dočasnému zrušeniu investičnej akcie pristúpila pre výpadok príjmov z podielových daní v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Opatrenie premietla do tretej úpravy rozpočtu mesta.
viac
29.04.2021
Liptovský Mikuláš zažiadal o nenávratné zdroje vo výške 300 000 eur
Žiadosti o získanie nenávratných finančných prostriedkov vo výške približne 300 000 eur podali za uplynulé týždne liptovskomikulášski mestskí úradníci.
viac
06.08.2021
Handlovská samospráva zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 340 000 eur
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia pre deti do troch rokov. Jasle za viac ako 340.000 eur vzniknú v nevyužitých priestoroch v areáli Senior centra, čím mesto prepojí dve generácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %