Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
14.09.2021 10:45

Handlová kúpila lesný pozemok na Troch studničkách


Snímka zdroj: Mesto Handlová


Mesto Handlová kúpilo od handlovskej farnosti lesný pozemok na Troch studničkách. Slúžiť by mal opäť na športové a relaxačné účely. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Kúpu lesného pozemku s výmerou 1493 štvorcových metrov (m2) od rímskokatolíckej cirkvi odobrili mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadnutí, a to za kúpnu cenu vo výške jedno euro za m2.         

"Zámerom mesta je obnoviť na Troch studničkách dlhoročnú relaxačno-oddychovú tradíciu tohto miesta, vybudovať na tomto mieste zázemie pre domácich aj cezpoľných návštevníkov a udržiavať banský náučný chodník aj okolité turistické chodníky," dodala Paulínyová.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
11.08.2020
Na turistických chodníkoch Čerešňa a Tri studničky pribudnú nové prvky
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš-Bardejov pokračuje v obnove turistickej infraštruktúry v regióne. V septembri a októbri plánuje revitalizovať turistické chodníky Čerešňa a Tri studničky.
viac
10.03.2021
Mesto Handlová získalo po rokoch do nájmu Handpark
Mesto Handlová získalo od rímskokatolíckej cirkvi do nájmu park pri nemocnici, ktorý je známy ako Handpark. O plochu sa snažilo niekoľko rokov, do budúcna ho plánuje zveľadiť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
30.01.2024
ZŠ Mierové nám. v Handlovej zakúpila z výťažku z benefičnej akcie defibrilátor
Časť výťažku z druhého ročníka Adventnej benefičnej cukrárne Základná škola (ZŠ) na Mierovom námestí v Handlovej využila na zakúpenie automatického externého defibrilátora (AED).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %