Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.10.2019 08:05

Hankovce: Pri železničnej stanici vznikli nové parkovacie miesta


Snímka: maxresdefault


Zvýšiť komfort obyvateľov využívajúcich na prepravu do Humenného vlaky majú v obci Hankovce nové parkovacie miesta v blízkosti železničnej stanice.


Výstavbu 12 odstavných plôch financovala samospráva. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) poskytli pozemok za symbolickú cenu. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.       

"Obec sa rozhodla vybudovať odstavné plochy, pretože na tejto parcele už naši občania alebo obyvatelia susednej dediny odstavovali svoje autá a na ceste do Humenného pokračovali ďalej vlakom. Ďalším dôvodom bol aj neupravený terén, ktorý bol hlavne v čase dažďov plný blata a koľají od áut," vysvetlila rozhodnutie vybudovať odstavné parkovacie plochy starostka obce Hankovce Ľudmila Veľasová.       

Ako Lukáč uviedol, aj v Hankovciach po vzore Pezinka a Svätého Jura vyšli ŽSR obci pri realizácii projektu v ústrety. V zmluve o prenájme na obdobie desiatich rokov, ktorú spolu uzavreli, sa dohodli na nájomnom za pozemok s rozlohou 538 štvorcových metrov vo výške 118,36 eura ročne.       

"ŽSR sú súčinné rôznou formou, napríklad stanovením nekomerčnej, symbolickej ceny za prenájom pozemkov, povolením k stavbe v obvode dráhy a podobne," priblížil Lukáč v tejto súvislosti postoj ŽSR k podobným iniciatívam.       

Na realizáciu 12 odstavných plôch podľa jeho ďalších slov obec vynaložila 9300 eur. Ako pre TASR doplnila Veľasová, do ukončenia projektu v súčasnosti chýba len niekoľko úprav. "Chceme v okolí vysadiť zeleň a treba už len vyznačiť jednotlivé miesta," povedala.       d

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.08.2019
V bratislavskej Vrakuni vybudujú zhruba 120 parkovacích miest
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa má do konca septembra vzniknúť zhruba 120 parkovacích miest. Niektoré budú úplne nové alebo sa zlegalizujú také, ktoré boli na tráve či chodníkoch. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Vrakune Martin Kuruc.
viac
24.10.2019
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa má rozrásť o stovky parkovacích miest
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa rozrastie o viac ako štyri stovky parkovacích miest. Výstavbou státí pre osobné automobily v štvrti Nové Mesto chce miestna samospráva riešiť problematickú situáciu s parkovaním v tejto časti mesta.
viac
26.11.2019
ŽSR budovu zastávky nedajú obci zdarma, chcú za ňu 18-tis. eur
Objekt železničnej zastávky v Dobrej Nive v okrese Zvolen, ktorú chce miestna samospráva využívať na činnosť klubov, spolkov a združení, získa obec od Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) iba kúpou. ŽSR ako vlastník nehnuteľnosti si od obce za budovu vypýtali 18.000 eur.
viac
04.02.2020
V Skalici pribudlo 52 parkovacích miest
V uplynulých dňoch v meste Skalica skolaudovali dve nové parkoviská, na ktorých pribudlo 52 parkovacích miest. TASR o tom informoval hovorca mesta Miroslav Minďáš.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %