Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.04.2019 11:50

Hasičské zbrojnice v Hrboltovej, Černovej a vo Vlkolínci zrenovovali


Snímka zdroj: mesto Brezno


Hasičské zbrojnice v ružomberských mestských častiach Hrboltová, Černová a v podhorskej osade Vlkolínec prešli v týchto mesiacoch rekonštrukciou za vyše 80.000 eur. Budovy majú opravené strechy, okenné výplne či dvere.


Renovačné práce samospráva zrealizovala v 1. štvrťroku 2019 za peniaze z dotácie ministerstva vnútra. Hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo uviedol, že súčasťou rekonštrukcie bola aj výmena sanity, kúrenia či premaľovanie interiérov. „Spolufinancovanie mesta predstavovalo sumu 5500 eur,“ konkretizoval.       

Obnova zbrojníc podľa hovorcu vytvára predpoklady pre rozvoj činnosti dobrovoľných hasičských zborov, ktoré sú integrované do záchranného systému v kategórii C. „Rozvoj dobrovoľných hasičských zborov významne posilňuje potenciál mesta pri riešení krízových situácií, najmä požiarov, povodní, snehových kalamít a víchríc,“ uzavrel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
09.04.2019
Plaváreň potrebuje obnovu, mesto zvažuje alternatívy
Mesto Stará Ľubovňa už dlhšie zvažuje rekonštrukciu tamojšej plavárne, aj preto tento týždeň radnica zorganizovala workshop. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár uviedol, že jeho obsahom bolo zhrnutie súčasného stavu plavárne, potreby jej rekonštrukcie a možného využitia v budúcnost
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
05.05.2021
Medickú záhradu v Starom Meste čaká revitalizácia
Medickú záhradu, národnú kultúrnu pamiatku, v bratislavskom Starom Meste čaká revitalizácia. Mestská časť poukazuje na to, že za posledných 20 rokov sa v tomto mestskom parku vykonali len tzv. kozmetické úpravy. Počas prác bude záhrada naďalej prístupná verejnosti, avšak s miernymi obmedzeniami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %