Pondelok 17.06.2024
Dnes má meniny 
Adolf
°C
25.05.2024 04:10

Historicky najdlhší autovlak ZSSK s 80 veteránmi prejde Slovenskom


Ilustračný výrez plagátu


Príďte sa pozrieť na najdlhší autovlak Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) naložený 80 skvostami automobilovej histórie.


Autovlak prevezie automobily v rámci akcie rely 500 KM SLOVENSKÝCH, na ktorej sa zúčastnia pretekári zo 17. krajín sveta. Štart rely začne v Košiciach a zúčastnení budú pretekať a spoznávať najkrajšie kúty Slovenska v 6. etapách. 

Jeho cesta započne už v nedeľu 26. mája v Bratislave, odkiaľ vyrazí o 8.13 hod. Nakládka najrôznejších veteránov prebehne deň predtým, v sobotu 25. mája s predpokladaným začiatkom od 15.00 hod v areáli Múzea dopravy v Bratislave.

Sledujte jazdu autovlaku ZSSK Slovenskom „severnou trasou“ zo západu na východ. Do svojej cieľovej stanice, Košíc, príde v nedeľu o 15.18 hod. Vykládku automobilov si obyvatelia metropoly východného Slovenska môžu vychutnať hneď na to, cca od 15.30 hod na košickej autorampe.

O koľkej presne prejde špeciálny autovlak Ex 30039 vašim mestom nájdete v jeho cestovnom poriadku

Preteky tento rok podporila aj medzinárodná organizácia FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) združujúca majiteľov a nadšencov historických vozidiel.

Okrem toho sa historické vozidlá stanú súčasťou jedného úchvatného víkendu v Košiciach. V rámci neho bude prebiehať aj obľúbené železničiarske podujatie Rušňoparáda, ktoré priláka malých i veľkých fanúšikov vlakov aj celé rodiny.

 

 

Autor: (Zdroj: Železničná spoločnosť Slovensko, ZMOS))


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2020
Žilina bude v júli hostiť hokejbalový šampionát juniorov
Juniorskí reprezentanti Slovenska v hokejbale budú mať na nadchádzajúcom šampionáte najvyššie medailové ambície. Majstrovstvá sveta v hokejbale juniorov U16 a junioriek U20 bude tento rok od 2. do 5. júla hostiť mesto Žilina.
viac
19.03.2020
Envirorezort vyhlásil 6. ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo 17. marca 2020 šiesty ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu. Cena je čestným vyznamenaním pre organizácie, ktoré ideovo, tematicky prispievajú k implementácii Európskeho dohovoru o krajine na národnej úrovni.
viac
07.10.2020
Historický ústav SAV vypracoval nový register modernej architektúry Slovenska
Oddelenie architektúry Historického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV) v uplynulých mesiacoch pracovalo na novej podobe obľúbenej verejnej online databázy modernej architektúry Slovenska register-architektury.sk. Informovala o tom hovorkyňa SAV Monika Tináková.
viac
30.10.2020
Renovácia brownfieldov z Fondu obnovy
Rezort dopravy a výstavby chce z Fondu obnovy financovať aj renováciu zanedbaných brownfieldov v intravilánoch miest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %