Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
06.06.2017 10:00

Hľadajú sa najkrajšie zábery Prešovského kraja


Ilustračná snímka MAKBEDRIK.


KOCR Severovýchod Slovenska vyhlásila piaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť. Fotografie finalistov súťaže sa znova dočkajú vlastnej putovnej výstavy.


Piaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť opäť čaká na zaujímavé zábery z Prešovského kraja. Do 15. októbra 2017 môžu amatérski i profesionálni fotografi zasielať svoje fotografie v štyroch súťažných kategóriách: Príroda, Kultúra, tradície a história, Šport a Black&white. Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území Prešovského kraja.

O víťazoch v štyroch kategóriách rozhodne odborná porota, ktorej bude opäť predsedať známy fotograf Ján Štovka. Svojho favorita vyberú i fanúšikovia KOCR na Facebooku.

„Prešovský kraj ponúka množstvo zaujímavých miest, budeme sa tešiť na všetky zábery, ktoré zdokumentujú jeho rôzne zákutia.  Veríme, že po zverejnení budú inšpiráciou na výlety pre mnoho ľudí. Predošlé ročníky súťaže mali veľký ohlas u verejnosti. Autori finálových fotografií sa môžu opäť tešiť na putovnú výstavu, ktorá odštartuje vernisážou v Divadle Jonáša Záborského v Prešove v novembri 2017,“ pozval do súťaže Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska. Hlavným cieľom súťaže je podpora domáceho cestovného ruchu, prezentácia krás Prešovského kraja a zvyšovanie návštevnosti atraktivít v Prešovskom kraji. Aktuálna putovná výstava s finálovými fotografiami z roku 2016 sa 29. mája presúva z Divadla Jonáša Záborského do spoločenskej sály kultúrneho strediska v Stropkove, odtiaľ poputuje do ďalších miest. Fotografie z predošlých ročníkov prezentovali krásy Prešovského kraja nielen v mnohých slovenských mestách, ale aj v Bruseli či českom Kroměříži.Kalendár Objavuj Prešovský kraj zostavený z finálových fotografií patrí už dva roky za sebou k najkrajším nástenným kalendárom Slovenska. V roku 2016 získal prvé miesto a v roku 2017 druhé miesto v súťaži Najkrajší kalendár Slovenska – regióny, ktorú každoročne organizuje Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov.

 Obecné noviny č. 21-22/2017 na str. 19.

 

Autor: Barbora ČECHOVÁ, KOCR Sverovýchod Slovenska


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Cyklopátrania Prešovským krajom ukončia preteky v Prešove
Zábavno-poznávacie preteky Cyklopátrania Prešovským krajom vyvrcholia 9. septembra pretekom v Prešove. Cyklisti rôznych vekových a výkonnostných kategórií objavia zaujímavosti krajského mesta a jeho okolia.
viac
07.12.2018
Fotografie Prešovského kraja na putovnej výstave
Výber najkrajších fotografií Prešovského kraja, ktoré zaslali fotografi do súťaže Choď a foť 2018, môže verejnosť vidieť na putovnej výstave. Prvou zastávkou bude už tradične Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, kde sa výstava začne vernisážou pre širokú verejnosť.
viac
10.09.2021
Prešovský kraj v rámci Európskeho týždňa mobility podporí ekologickú dopravu
Prešovský samosprávny kraj sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility. Aktivity, ktoré pripravuje, majú motivovať jednotlivcov, aby cestovali ekologickejšie a vymenili auto za bicykel, vlaky, autobusy alebo aj chôdzu.
viac
18.06.2022
Súťaž stredoškolských časopisov PSK vstupuje do 9. ročníka
Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s Regionálnou organizáciou Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a Knižnicou P. O. Hviezdoslava pripravuje 9. ročník Súťaže stredoškolských časopisov PSK. Uzávierka prihlášok školských periodík je do 31. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %