Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
10.01.2023 12:35

Hlavné mesto a Staré Mesto plánujú v budúcnosti spojiť vianočné trhy


Snímka zdroj: (tasr).


Hlavné mesto a bratislavské Staré Mesto plánujú v budúcnosti spojiť svoje vianočné trhy. Hovoria o efektívnom riešení s výhodami nielen pre návštevníkov trhov, ale aj pre samosprávy samotné.


Potvrdila Martina Karmanová z referátu komunikácie s verejnosťou staromestského miestneho úradu. Stretnutia sú naplánované na jar.

"Vianočné trhy plánujeme v budúcnosti spojiť. Pre obe strany, teda pre Staré Mesto aj magistrát je to efektívne riešenie, ktoré prináša mnoho výhod všetkým návštevníkom vianočných trhov v historickom centre mesta," skonštatovala Karmanová.

Výhody sa podľa nej premietnu predovšetkým do ekologickej udržateľnosti trhov, čiže triedený a kompostovateľný odpad, ale aj do vyššej čistoty i zvýšenia kvality ponúkaných služieb. Mestská časť by zároveň pri spolupráci s hlavným mestom mohla ušetriť značné finančné prostriedky.

Staromestský tím pre organizáciu vianočných trhov už absolvoval prvé stretnutie s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom. Pravidelné stretnutia sú naplánované na jar. Spolupráca by sa mala nastaviť aj na základe výsledkov dotazníka spokojnosti, ktorý pripravil a vyhodnotil bratislavský magistrát.

Ako najlogickejšie riešenie toho, kto by mal byť následne organizátorom trhov, sa zdá byť Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS). Ak by sa tak stalo, okrem vianočných trhov na Hlavnom a Františkánskom námestí, by prevzalo aj tie na Hviezdoslavovom námestí. "Ale rozhovory len započali. Ako sa finálne dohodneme, budeme vedieť odprezentovať začiatkom leta," doplnila Karmanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Vianočné trhy v centre Bratislavy a odpady
Ako je zabezpečený zber a odvoz odpadov z priestorov štyroch bratislavských námestí, na ktorých 120 stánkov ponúka počas vianočných trhov darčeky, lahôdky či práve pripravené jedlá a nápoje?
viac
04.11.2019
Staré Mesto otvorí tohtoročné vianočné trhy 22. novembra
Bratislavské Staré Mesto otvorí tohtoročné vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí 22. novembra a potrvajú do 23. decembra.
viac
09.10.2021
Mesto i Staré Mesto plánujú vianočné trhy, prispôsobené budú pandémii
Mesto Bratislava i bratislavská mestská časť Staré Mesto plánujú tento rok organizovať vianočné trhy. Tie mestské by sa mali konať od 26. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí a ich režim sa prispôsobí v tom čase aktuálnej pandemickej situácii.
viac
21.10.2021
Staromestské trhy by sa mohli začať 26. novembra, budú však iné
Na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste by sa mohli tohtoročné vianočné trhy konať od 26. novembra do 23. decembra. Také sú plány mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %