Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.12.2019 11:10

Hnúšťa chce zrekonštruovať prístavbu kultúrneho domu


Kultúrny dom v Hnúšti v okrese Rimavská Sobota. Jeho pravá časť je prístavbou z 80. rokov 20. storočia, ktorú chce samospráva zrekonštruovať. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Sumu zhruba 195-tis. plánuje investovať mesto Hnúšťa do rekonštrukcie prístavby kultúrneho domu. Z toho 100-tis eur chce samospráva získať z výzvy Miestnej akčnej skupiny Malohont, zvyšok financovať z úveru.


„Pôvodné ocenenie spoločnosťou, ktorá nám robila štúdiu, vyšlo na 280.000 eur. Po vypustení určitých vecí a znížení kvality určitých materiálov, respektíve vyhotovení, sme sa dostali na 185-tis. eur,“ uviedol na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva vedúci oddelenia výstavby, regionálneho rozvoja a životného prostredia Mestského úradu Hnúšťa Michal Vacula.       

Ako ho doplnil viceprimátor Grigorij Šamin, tejto záležitosti sa počas leta spolu intenzívne venovali a snažili sa z projektu vypustiť všetko, bez čoho sa dalo zaobísť. Podotkol však, že mesto musí počítať s ďalšími prostriedkami na zakúpenie interiérových doplnkov, takže výsledná suma môže byť okolo 195-tis. eur.       

Podľa slov riaditeľky Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti Diany Vojenčiakovej bola prístavba kultúrneho domu postavená pred 35 rokmi a pri zamýšľanej rekonštrukcii pôjde predovšetkým o obnovu spoločenskej sály.       

„Používala sa hlavne na stužkové slávnosti, venčeky a podobne, ale keďže je už zastaraná, ľudia chodia väčšinou do Tisovca. Okrem nej by sa zrekonštruoval aj vestibul a toalety na prízemí,“ konkretizovala Vojenčiaková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2021
Obec pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého mlyna
Obec Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice-okolie pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého vodného mlyna, koronakríza práce neovplyvnila. Povedal to starosta obce Anton Medvec. Doposiaľ chátrajúce priestory majú slúžiť na kultúrno-spoločenské účely.
viac
23.09.2021
Radnica finišuje s rekonštrukciou kultúrneho domu
Radnica v Šali finišuje s rozsiahlou rekonštrukciou kultúrneho domu. Budova z roku 1973 bude mať po ukončení stavebných prác novú fasádu, zmodernizované interiéry i vnútorné vybavenie a technológie.
viac
15.02.2023
Obnovu kultúrneho domu a obecného úradu by mali onedlho ukončiť
V Čekovciach v okrese Krupina obnovujú kultúrny dom a obecný úrad. Obec na to získala dotáciu takmer 394.262 eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). Uviedol to starosta Milan Gregáň.
viac
23.03.2023
Štúrovo získalo dotáciu na rekonštrukciu kultúrneho domu
Mesto Štúrovo plánuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na realizáciu projektu získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 134 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %